Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.06.2013, 11:53   #1 (permalink)
Gamzelim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zeytinli Çörek

Malzemeler:

1 su bardaği ılık süt

yarım paket yaş maya – ben bir paket kuru maya kullandım.

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

100 gr tereyağı, eritilmiş

aldığı kadar un

2/3 su bardaği zeytin – ben dilim zeytin kullandım.

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

susam

Yapılışı:



Yaş mayayı sütün içine eriyinceye kadar karıştırin. Şeker, tuz ve tereyağıni ekleyin. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamura çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyip karıştırın ve hamurdan parçalar koparıp oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15 dakika bekletin. Yumurta sarısına ayçiçek yağı ekleyip hamurları üzerine sürün. Susam serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

__________________

Gamzelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla