Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.06.2013, 15:11   #1 (permalink)
Urahara
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeni evlilere dekorasyon önerileri

Yeni evlilere dekorasyon önerileri

Bu yılın mobilya ve dekorasyon trendlerine göz atmaya ne dersiniz?



Eşinizle beraber kurmaya başladığınız yeni düzen belki de düğünden bile daha heyecan vericidir. Eşya seçimi, dekorasyon tarzına karar vermek ve kişiliği olan bir yaşam alanı kurmak oldukça iyi düşünülerek, hatta ince ince planlayarak yapılmalı.
Eski zamanlarda sadece iş görsün diye alınan mobilyalar artık insanların hayat felsefesine, yaşam tarzlarına göre seçiliyor. Yatak odasından, çocuk odasına; ahşabından, kumaşına kadar evimizin her köşesine hayat veren mobilyaları bulmak için dekorasyon modasında neler olup bittiğini takip etmekte yarar var.
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 2013 yılında ön plana çıkacak mobilya trendlerini açıkladı:
Mobilya seçimlerinde geçen yıl olduğu gibi sadelik yerini koruyacak. Sadeliği tercih etmeyenler ise yaşam alanlarını hareketlendirecek canlı renkleri seçecek.
Eskilerin kapısını kilitleyip örtülerle kapladığı misafir odaları yerine, şimdilerde keyifli zaman geçirmeye odaklı, ferahlık ve mutluluk veren mobilyalarla dolu alanlar tercih ediliyor.
Genellikle ceviz tonları ve beyaz renkler ön plana çıkıyor. Bununla beraber gün geçtikçe doğal ağaçlar, antik ve eskitme tarzı kaplamaları tercih edenlerin sayısı artıyor. Özellikle belirli bir kesim, evlerinde country ve retro tarzı mobilyaları daha fazla görmek istiyor.
Mobilyalarda bu yıl 60'lı ve 70′li yıllara dönüş yaşanacağı ön görülüyor.
Türk insanı mobilya seçiminde genellikle kadife kumaşlara yöneliyor. Kadife kumaşlarda renk seçeneğinin çok sayıda olması, her mevsimde kullanılabilmesi tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri.
Özellikle 2013 yılında mobilyada kullanılan kumaş türlerinde yün görünümlü kumaşların ön plana çıkacağı düşünülüyor. Öte yandan keten ve pamuklu gibi doğal iplikli kumaşların da bu yıla damgasını vurması bekleniyor.
Yaşam alanlarında her alanın etkin kullanılması açısından ergonomik modelleri tasarlamayı hedefleyen mobilya firmaları; koltuk kollarının ince; baza ve ayaklarının ahşap olmasına özen gösteriyor. Özellikle yüksek ayaklı modeller öne çıkıyor. Bununla birlikte 2013 yılında koltuk modellerinin tasarımında retro tarzı çizgilere sıklıkla rastlanacak.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla