Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.06.2013, 16:49   #1 (permalink)
Urahara
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lezzetli etlerin sırrı

Lezzetli etlerin sırrı

Kanserojen maddelerin azaltılabilmesi için baharatların anahtar rol oynadığını açıklandı.



Arizona Üniversitesi'nden araştırmacılar etin kızartılma sürecinde mutlaka kekik eklenmesi gerektiğini kaydetti.
Çok az bir miktar da olsa kekik eklendiğinde kızartma sırasında açığa çıkan kanserojen madde miktarında azalma olduğu gözlemlendi.
Uzmanlar ayrıca kekiğin ette bulunabilen E. Coli'yi de öldürdüğünü belirtti.
Kekik ve türevi çeşniler etin sadece kızartılma değil, buharda ya da fırında pişirilmesi esnasında da eklenebiliyor.
Uzmanlar etin yanına yapılan sosa da baharat eklemenin faydalı ve lezzetli olduğunu vurguluyor.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla