Uskumru Provençale nasıl yapılır Malzemeler
6 adet orta boy uskumruTuz-karabiber150 gr mantar3 orta boy soğan
2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı
Balıkların başlarını ayırmadan, içlerini temizleyin
Yıkadıktan sonra sularını iyice süzdürüp, kurulayın
Tuz ve karabiberle balıkları ovun ve elektrik ızgarasına ya da fırının ızgara bölümüne yerleştirip çevirerek kızartın
Soğanları ve mantarları ince ince kıyıp yağla birlikte ateşe koyun; kıyılmış sarmısak katıp kısık ateşte yumuşamasını sağlayın
Sirke ilave edip 2 dakika sonra ateşten indirin
Yeterince tuz ve karabiber katın
Yukarıdaki sosu ızgara balıkların üzerine dökün
Ya da domateslere doldurup çevresine düzerek servis yapın