Kremalı Patates Salatası Tarifi 1 Porsiyon: 240 kalori.
Malzemeler
750 gr patates, ovarak yıkanmış
Tuz
Sos: 150 ml krema
2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş
4 taze soğan, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Süslemek için: 4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş
1 yemek kaşığı doğranmış taze nane
Yapılışı
Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın.
Sosu için;
Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın. Patatesleri süzün. Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin. Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin. Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın.