Bademli Çorba Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :20-25 dk
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :8-10
Tarif Malzemeleri
1dilim bayat ekmek
4kaşık zeytinyağı
2diş sarımsak
150gr iç badem
2damla sirke
Tarifin Hazırlanışı
Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün. Hazırladığınız bu malzemeyi bir tencereye aktarıp dört bardak su ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan indirip sirke damlatın ve sıcak olarak servise sunun.
alıntı
__________________
.
.
.
.
.
.
. why so serious? |