Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.09.2012, 15:00   #1 (permalink)
Ceysu
why so serious?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anibal Çorbası

Tarif Ayrıntıları
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :25-30 dk
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :2-4


Tarif Malzemeleri
100 gram kuzu kuyruğu
50 gram füme pançeta
250 gram havuç
300 gram ıspanak
250 gram patates
250 gram domates
1 baş soğan
1 diş sarımsak
yeterince kızarmış ekmek
yeterince karabiber ve tuz



Tarifin Hazırlanışı
Havuçları üzerlerini kazıdıktan ve bol suda yıkadıktan sonra serçe parmağı uzunluğunda kibrit çöpü gibi doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyduktan ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğrayın. Patateslerin de kabuklarını soyup yıkayın ve tavla zarı biçiminde doğrayın. Ispanakları ayıkladıktan ve bol suda yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için bir kevgire koyun. Pançeta ve soğanı da fazla ufak olmamak üzere tavla zarı biçiminde parçalara doğrayın. Sonra kuzu kuyruğuyla birlikte soğanı, kabuğu soyulmuş sarımsağı bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Birkaç dakika kavurduktan sonra domatesleri, havuçları, ıspanağı katın. Tahta kaşıkla hepsini beş dakika kadar kavurduktan sonra 6 bardak ılık suyu katın. Tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Bu süre sonunda doğranmış patatesleri de çorbaya katarak on dakika daha pişirin. Çorba pişince ateşten indirip servis kâsesine boşaltın ve yağda kızartılmış ekmek parçalarını da içine attıktan sonra servis yapın.




















alıntı

__________________

.
.
.
.






.
.
.


why so serious?
Ceysu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla