Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.07.2013, 01:33   #1 (permalink)
omerikis
Yalnızım,Yalnızsın!
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fotoğrafçılıkta ISO Ayarları Nasıl Yapılır?

Fotoğrafçılıkta ISO Ayarları Nasıl Yapılır?

Fotoğraf çekerken en önemli ayarlardan biri olan ISO nedir? Ayarlarken nelere dikkat edilir? Hangi seçenekler vardır? Yazımızda tüm sorulara cevap bulacaksınız.



Dünyanın her konuda dijitale geçmesinden sonra ortalardan kaybolan filmli fotoğraf makinalarını kullandığımızdaISO gibi ayarlar çok önemliydi. Şimdiki gibi otomatik ayarlanmıyordu hiç birşey.
Benim kullandığım SLR filmli fotoğraf makinası ile kaç pozum yanlış ayar sonucu çöpe gitmişti. Çünkü çektiğiniz fotoğrafı göremiyorsunuz. Ayarı yapamadıysanız gitti o an.
Peki ISO nedir? Neden bu kadar önemlidir? Bu yazımızda sizlerle ISO ayarları nasıl yapılır, ne farklılıkları vardır ve nasıl yapılır sorularının cevaplarını vereceğiz.




ISO Nedir?

ISO bazı fotoğraf makinalarında ASA diye de geçmektedir. Filmli bir makina kullanıyorsanız bu ışığa duyarlılık anlamına gelir. Kullandığımız filmlerin üzerinde kaç ISO / ASA desteklediği yazar. Mesela 200 ISO değerini destekleyen bir film ile, kamera üzerinde 1000 ASA'yı ayarlayıp çekerseniz güzel bir fotoğraf yakalayamazsınız.
Dijital makinalarda ise ISO, sensöre düşen ışığa duyarlılık ayarını değiştirir. Auto / otomatik ayarlarda bir fotoğraf çektiniz ve bu fotoğraf inatla karanlık çıkıyor. O zaman ISO değeri manual olarak yükseltilmelidir

__________________
Aşk Elma Şekerine Benzer, Yersin Yersin Elinde Kazığı Kalır!

Konu omerikis tarafından (21.07.2013 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.
omerikis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla