Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.07.2013, 17:33   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı


Malzemeler

1 kg ıspanak
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı

Tavada Ispanaklı Kol Böreği için ilk olarak geniş bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ dökülerek soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra tavadaki soğanların üzerine salçayı ilave ederek kavurmaya devam edilmelidir. Haşlanmış olan ıspanakların suyu süzüldükten sonra ıspanakları da tavaya ilave edilmesi gerekmektedir. Bu noktada isteğe bağlı olarak yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir.

En son olarak da baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırılmalıdır. Bu sayede böreğin iç harcı hazır hale gelmektedir. Daha sonra yufkayı düz bir zemine serdikten sonra üzerinde sıvı yağ gezdirilip fırça ile her tarafına sıvanması gerekmektedir. Önceden hazırlanan iç harcının üçte biriini yufkaların yarısından biraz daha fazla bir alana serpilmesi gereklidir.

Ispanakların bulunduğu bölümden başlayarak yufkanın tamamını sarılması gerekmektedir. Daha sonra geniş bir tavanın içerisi yağlanarak ortası kısımdan başlayarak kıvırarak tavaya yerleştirilmelidir. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra tava içerisinde aynı şekilde yerleştirilmelidir.

Ocağın küçük kısmında kısık ateşe tavayı koyduktan sonra üzerine bir kapak kapatarak alt kısmının kızarmasını beklenmesi gerekmektedir. Bu işlem kısık ateşte olmasından dolayı biraz zaman alacaktır. Ancak yine de arada bir böreğin kontrol edilmesi daha iyi olacaktır.

Böreğin alt kısmı kızardıktan sonra böreğin üst kısmı yağlanarak bir kapak ya da kenarları düz bir tepsi ile ters çevrilmesi gereklidir. Kapak kapatmadan bu yüzün de kızartılması gerekmektedir. Her iki yüzeyi de kızarmış olan börek artık tavadan alınarak sıcak olarak servis edilebilir.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla