Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.09.2012, 19:51   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
soru Abdul Rauf İbrahimi Kimdir ?



Afganistan Meclis (Ulusi Cirge) Başkanı


Abdul Rauf İbrahimi, Güney Türkistan Kunduz ilinin İmam Sahip ilçesindendir. Afganistan Rus-Sovyet savaşında Peştunların Hizbi İslami Partisi’ne bağlı olarak kardeşi Abdul Latif İbrahimi ile birlikte Ruslara karşı mücahid olarak savaşmıştır. Afganistan’da komünizm hükümeti çöktükten sonra Raşid Dostum başkanlığında kurulan İslami Hareket Partisi’ne (Cünbüş Milli İslami) katılmıştır.

Daha önceki Afganistan Parlementosunda Güney Türkistan Kunduz ilinin İmam Sahip ilçesinden Özbek Türklerinin milletvekilliğini yapmıştır. En son Afganistan Milletvekili seçimlerinde Güney Türkistan Kunduz ilinin İmam sahip ilçesinden yeniden Özbek Türklerinin milletvekili olarak seçilmiştir.

Abdul Rauf İbrahimi’nin kardeşi Abdul Latif İbrahimi, bir dönem Güney Türkistan’ın Kunduz ve Tahar illerinde vali olarak görev yapmıştır.


HABER

Afganistan’da bir Türk Meclis Başkanı seçildi


Afganistan’da yaklaşık 1 ay devam eden tartışmalardan sonra 27 Şubat 2011’de Meclis Başkanı seçildi.

Yapılan oylamada Kunduz kentinden Özbek Türklerinden Abdul Rauf İbrahimi meclis başkanı seçildi.

Özbek Türklerinden birinin Afganistan Meclis başkanlığına seçilmesi, Afganistan devletinin kuruluşundan bu yana ilk defa olan bir olaydır.
Son bir ay içinde, Afganistan’da meclis başkanını belirlemek için 4 kez yapılan oylamada başarısız olmuştu.

Afganistan Meclisi (Ulusi Cirge) de yapılan toplantıda milletvekillerinin meclisteki etnik tartışmalara son vermek için 19 sandalyeye sahip olan Özbek ve Türkmen Türklerinden milletvekillerine kendi aralarından birini meclis başkanı aday olarak belirlemelerini istedi.
Özbek Türk kökenli millet vekilleri Abdul Rauf İbrahimi’yi Meclis Başkan adayı olarak sunduktan sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylamada hazır bulunan toplam 173 kişiden 169’u Abdul Rauf İbrahimi lehine oy verdi. Seçim sonuçlarını, Afganistan geçici meclis başkanı Hudadad Urfani açıkladı. Sadece 4 oy alehte kullanılmıştır.
Böylece Abdul Rauf İbrahimi gelecek 5 yıl boyunca Afganistan meclis başkanlığı koltuğuna oturacak.
Hazara Türklerinin Milletvekillerinden 23 şubat tarihinden yapılan ortak açıklamada Özbek Türklerinden bir kişi Afganistan Meclis başkanı adayı olarak belirlenirse lehte oy kullanacaklarını belirtmişlerdi.
28/02/2011 GünTürk

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla