Konu
:
Talaş Böreği Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
31.07.2013, 10:57
#
1
(
permalink
)
Perii
Süper Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Talaş Böreği Tarifi
Talaş Böreği Tarifi
Malzemeler:
-5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.)
-1 Büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-2 çay kaşığı tuz
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı sirke
-3 çorba kaşığı zeytinyağ
-1 bardaktan az su
-1 yumurta sarısı (üzeri için)
-Yarım kg. koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış)
-1 kaşık yağ
-1 kaşık salça
-1 soğan
-Tuz ve karabiber
Talaş Böreği Yapılışı:
1- Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup
et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca salçasından süzülür.
2- Dilber böreği hamuru aynen yapılır.
3- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir.
4- Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir. (Et sıcak olmamalıdır.)
5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.
Benzer Konular
Tavuk ve sebzeli talaş böreği...
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi - Kıymalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?...
Göçmen Böreği Tarifi...
Kürdan Böreği Tarifi...
Tandır Böreği Tarifi...
Follow @Forumaski
Perii
Açık Profil bilgileri
Perii nickli üyeye özel mesaj gönderin
Perii - Daha fazla Mesajını bul