Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.08.2013, 21:27   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rüyada Sadaka Görmek Ne Anlama Geliyor

Rüyada Sadaka Görmek Ne Anlama Geliyor
Rüyada sadaka görmek... Nablusi (rahmetullahi aleyh)'in tabiri: Rüyada tanıdığı zengin bir kimseye sadaka verdiğini görmesi o kimsenin fakirleşip sadakaya muhtaç kalmasına delalet eder. Sadaka belanın define, hastanın afiyet bulmasına, rızka ve hayra delalet eder. Sadaka doğruluğa delalettir. Sadaka olarak verilmesi caiz olmayan ölü havyan eti ya da şarap gibi şeylerle sadaka ver*diğini gören kişi, kendi malı ya da başkasının malı hususunda tedbiri elden bırakmasına delalettir.
Rüyada güzel bir sadaka verdiğini gören kişi, hayvan besleyen kişiler*den ise, o hayvanlarda bereket olur. Ziraatla uğraşan kişilerden ise, ekini gelişir ve bereketlenir. Zinekar bir kadına sadaka verdiğini görmek, o zinekar kadının tövbe etmesine delalet eder. Hırsıza sadaka verdiğini görmek o hırsızın hırsızlıktan el çekmesine delalet eder. Bazen sadaka haset-çinin zelil kılınmasına ve düşmanların sindirilmesine delalet eder. Gizli sadaka günahların bağışlanmasına ya da sultana ya da âlimlere yakın ol*maya delalet eder.
Kendisinden sadaka istediğinde verdiğini gören kişi, âlim ise insanlara ilim öğretir. Sultan ise toplulukları yönetmesine delalettir. Tüccar ise in*sanların onun ticareti ile faydalanmasına delalet eder. Sanatkâr ise çıra*ğına sanat öğretmesine delalet eder. Bir fakiri yedirdiğini gören kişi, kor*kuda ise, korkudan emin olur ve sıkıntılarından kurtulur. Kâfir olan kimseyi yedirdiğini görmek düşmanını kuvvetlendirmeye delalettir. Sadaka bazende teşbihe, kabir ziyaretine ve hayır işlerine delalet eder.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla