Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.09.2012, 13:08   #1 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dışarıda Yemek Yerken de Sağlıklı Beslenebilirsiniz

Dışarıda yemek yeme alışkanlığının her geçen gün daha da yaygınlaştığını söyleyen Mayo Clinic uzmanları, evden uzakta da sağlıklı beslenilebileceğine değinerek dışarda yemeyi tercih edenler için sağlıklı beslenme ile ilgili ipuçlarını sıraladılar.
- Restaurant seçimine özen gösterin, geniş bir menü seçeneği olan restaurantları tercih edin.
- Açlığınızı kontrol altında tutmaya çalışın, dışarıda yemek yiyeceğiniz gün öğün atlamayın. Yemekten bir saat önce birşeyler atıştırarak iştahınızı bastırabileceğinizi ve böylece aşırı yeme isteğinizi önleyebileceğinizi unutmayın.
- Yemek seçimlerinizi dikkatlice yapın. Restaurantlardaki sağlıklı yemekler listesini iyice inceleyin. “Diet tabağı” adı altında geçen yiyecekler tahmin ettiğinizden daha fazla yağ ve kalori içeriyor olabilir.
- “ Daha küçük porsiyonlar, patates kızartması yerine salata, yağlı süt yerine light süt, kızartma yerine ızgara veya haşlama” gibi yemeklere ilişkin tercihlerinizi söylemekten çekinmeyin.
- Mümkünse a la carte yemek siparişi verin. Bu bazen daha pahalı olabilir ama böylelikle çeşitlilik avantajıyla ve azaltılmış miktarlarda istediğinizi yeme fırsatına sahip olabilirsiniz.
- Yağda uzun süre pişmiş olan yiyecekler yerine haşlanmış, fırınlanmış ya da buharda pişmiş olanları tercih edin.
- Baharat, hardal, ketçap gibi yemek çeşnilerini dikkatli tüketin. Tadına bakmadan yediklerinize tuz, tereyağı, sos ve salata çeşnilerini eklemeyin. Unutmayın ki iyi hazırlanmış yemeklerin başka zenginleştiricilere ihtiyacı yoktur.
- Açık büfeleri paranızın karşılığını alabileceğiniz mekanlar olarak görmeyin. Tabağınızı tepeleme doldurmak yerine büfeyi iyice inceleyin, ne yemek istediğinize karar verin ve sadece onları alın.
- Yavaş yavaş ve doyana kadar yiyin. Eğer tabağınızı iyice temizleme konusunda saplantılıysanız, garsondan yemeğiniz biter bitmez tabağınızı almasını rica edin.
- Alkollü içecekler kan basıncınızı ve trigliserid seviyenizi yükseltebilir, bu da daha çok kalori daha az besin anlamına gelir, bu nedenle alkolü yavaş tüketin.
- Yemek düşkünlüğünüzü orta düzeyde tutun. Eğer kontrollü bir diyette değilseniz bazı günler kendinizi yağlı bir giriş yemeğiyle ödüllendirebilirsiniz. Ancak bu seçiminizi yemeğin diğer kısımlarında daha az yağlı yiyecekler tercih ederek, tatlıyı atlayarak ya da sadece su içerek dengeleyin.

ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla