Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.09.2012, 13:09   #1 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fazla kilolar yüzünden hayata küsmek

İstanbul’dan okuyucumuz S. G., fazla kilolarının kendisinde meydana getirdiği moral bozukluğundan ve bu yüzden oluşan güvensizliğinden bahsederek, “yeni insanlar tanımak istemiyorum, kendimden utanıyorum. Defalarca denediğim rejimler de hiçbir işe yaramadı, bana rejim dışında bir şeyler söyleyin” diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.
Sevgili S; kabul edelim veya etmeyelim dış görüntü tüm insanların özelliklede biz hanımların önemle üzerinde durduğu bir konudur. Kişi kendini ne kadar iyi ve güzel hissederse o kadar öz güveni yerinde oluyor... Ancak herşey de görüntü değildir. Etrafına şöyle bir bak ne çok şen-şakrak kilolu insan göreceksin. Tabii ki onlara da sorsak “kilo vermeyi çok isterim” derler. Fakat evden dışarıya çıkamayacak kadar bu meseleyi mesele haline getiriyorsak, burada bir depresyon olayından bahsedebiliriz ki bunun için de profesyonel bir yardım almak gerekir. Kendini çevrenden soyutlaman hiçbirşey için çözüm değildir.
Küseceğine harekete geç
Kendini toparla. Pek duymak istemediğin bir şeyi, ben de tekrar söyleyeceğim. Doğrunun yolu tektir. “Rejim yap, ama plânlı- programlı.” Rejim sporla desteklenmezse ve sen sinirlenip, “hiçbir şey farketmiyor” deyip tekrar buzdolabının başına geçersen, sonuç hiçbir zaman değişmez. Kendine acıyarak vakit geçireceğine eyleme geç. Hemen bir diyetisyene giderek, senin için en uygun rejim şeklini öğren ve kontrol altında zayıfla. Azimli ol. Bu işi başarılması gereken ciddi bir iş gibi gör ve istikrarını koru. Göreceksin o zaman her şey daha kolay olacak.
Çevrenden uzaklaşma meselesine gelince, onlar seni, sen olduğun için seviyorlar. Zaten aksi bir durum sözkonusu ise sen ortalarda ol, bırak giden varsa gitsin. Kalanlar senin gerçek dostlarındır ve onlar, bu durumu aşmanda sana destek olacaklardır. Ayrıca unutma görüntünün dışında sağlık içinde ideal kiloda olmak gerekir. Haydi, küsmeyi bırak ve hemen harekete geç. Ben başarabileceğine inanıyor, güzel haberlerini bekliyorum. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fazla kilolar yüzünden hayata küsmek hakkinda aciklamalar Fazla kilolar yüzünden hayata küsmek konusunda bilgiler.

ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla