Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.08.2013, 01:40   #1 (permalink)
Nerrantsoula
la vie en rose.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin İpuçları

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin İpuçları



Çatallaşan saç uçlarınızdan kurtulun

Bu küçük çatalları kesmek saçınızda gerçekten de büyük değişime neden olacaktır. Saç uçlarınızı ayda 1 aldırarak, hem çatallaşan ve kırılan saç uçlarından kurtulur hem de daha düzgün görünen, daha sağlıklı uzayan saçlara sahip olursunuz.

Buklelerinizi koruyun

Saçınızı fönle kurutmak, düzleştiricilerle düzleştirmek, maşa ve kıvırıcılarla kıvırmak gerçekten de çok zarar verici işlemlerdir. Saçlarınızı hem kuruturlar, hem de yıpratırlar. Aynı zamanda da kırıklara ve çatallaşmış saç uçlarına sahip olmanıza neden olurlar! Saçlarınızı bu şekillendiricilerle şekillendirmeniz gerektiğinde, saçlarınızda mutlaka ısıya karşı koruyucu ürünler kullanın.

Durulanmayan krem kullanın

Bunlar gerçekten de saçınız için mükemmel ürünlerdir. Saçlarınızı hem yumuşatır, hem nemlendirir hem de kaybettiği vitamin ve besinleri geri almasını sağlarlar.

Şampuan ve saç kremi

Saçlarınız zamanla sürekli kullandığınız şampuan ve kreme alışır. Bu nedenle, arada bir, kullandığınız ürünleri değiştirmeniz saçınız için faydalı olacaktır.

Sıcaklık

Soğuk suyun her şeyi iyileştirdiğini unutmayın! Her ne kadar sıcak su ile banyo yapmak çok rahatlatıcı da olsa, saçınız için hiç de sağlıklı değildir. Ilık ya da sıcak su saçınızın nemini alır ve saçlarınızı kurutur. Bu nedenle ideali, sıcak ya da oda sıcaklığında suyla yıkanmak ve saç kremine geçince ise soğuk su kullanmaktır.

Lastik saç tokalarından uzak durun

Her ne kadar saç tokaları hayatımızı kurtarıyor da olsa saçlarınıza zarar verirler. Bu nedenle saç tokalarını mümkün olduğunca az kullanın ve bunun yerine bantlar ya da tel tokalar kullanın.

Bakım yapın

Saçlarınıza zeytinyağı sürün ve bu, gece boyunca saçınızda kalsın. Zeytinyağı, saçınız için son derece faydalıdır. Saçınızın nemini geri kazanmasını sağlar.

__________________
ars longa,
vita brevis.
Nerrantsoula isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla