Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.08.2013, 14:31   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Burundaki Kemik Eğriliği Hayat Kalitesini Düşürüyor

Burundaki Kemik Eğriliği Hayat Kalitesini Düşürüyor


Burun hem sağlıklı nefes alma hem de yüz estetik görünümünün en çarpıcı noktası.
Burun hastalıkları ve burunda şekil bozuklukları insanların hem ruhsal hem de fiziksel sağlığını etkilemekte. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, burun kemiği eğrilikleri, burun eti büyümesi, alerjinin yetişkinlerde en sık karşılaşılanlar olduğunu söyledi. Özellikle sigara içenlerde burun içi dokularda kronik yangı olacağından dokuların daima şiş olacağını ifade eden Baykal, "Sigara içimine bağlı gelişen bu durum da burun tıkanıklığının önemli sebeplerinden birisidir." dedi.

Burun eğriliği sağlıklı nefes almayı engeller mi? Bahadır Baykal, bu soruya "Burundan nefes almakta zorlanan bir kişinin yaşam kalitesi elbette düşer ama daha önemlisi burun eğriliği burun, sinüs ve kulak fonksiyonlarını da etkileyen süreçleri tetikleyebilir." cevabını veriyor.

Burun tıkanıklığınız varsa zaman içinde hem horlama hem de uykuda solunumun durması ile karakterize uyku apnesi gelişebilir. Genizde aşırı vakum oluşur, böylece horlama görülmeye başlar. Bu nedenle burun tıkanıklığının giderilmesi horlamanın tedavisinde oldukça önemlidir.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla