Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.08.2013, 11:33   #1 (permalink)
Kuvvetmira
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mide Bulantısını Nasıl Durdururuz

Mide Bulantısını Nasıl Durdurursunuz



Mide bulantısı gerçekten de başınıza gelebilecek en kötü şeylerden biridir. Konuşmak istemezsiniz, vücudunuz titrer ve her yemeğin kokusu midenizi daha da bulandırır. İster şiddetli, ister hafif olsun, bulantıyı durdurmak için ve günü atlatmanızı sağlamak için ev yapımı pek çok tarif vardır. İşte size mide bulantınızı yok edecek ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak öneriler.

Genel iyileştirme yöntemleri

Bulantının sebebini bulun. Eğer sık tekrarlanan bulatı nöbetleri yaşıyorsanız, birkaç hafta kendinize günlük tutun ve bulantınıza sebep olacak ortak bir neden olup olmadığını gözlemleyin.

Bulantı, gıda alerjisinin yan etkisi olabilir. Mideniz bulandığı zaman, 8 ya da 12 saat önce ne yediğinizi düşünün.

Laktoz intoleransı bulantıya neden olabilir. Süt ürünlerini sindiremeyen ya da sonrasında bulantı çeken insanlarda laktoz intoleransı olabilir. Merak etmeyin, bu dünyanın sonu demek değildir. Yemeklerden önce alabileceğiniz, laktoz duyarlılığınızı yok edebilecek, ilaçlar vardır.

İlaç kullanmayı sevmeyenlerdenseniz de laktozsuz süt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz. İnek sütü yerine keçi sütünü deneyin. Tadı çok farklı değildir ve laktozun sebep olduğu bulantıdan anında kurtulmanızı sağlar.

Harekete bağlı bulantınız varsa, araba, uçak ya da gemiye binmeden önce bulantı ilacı alabilirsiniz.

Fazla alkol alımı nedeniyle mide bulantısı çekiyorsanız (akşamdan kalmaysanız) bir adet Alka Seltzer'i sabah suya atıp içmeniz mucize yaratacaktır. Ayrıca, bol bol su içerek vücudunuzun kaybettiği suyu yerine koymalısınız.

Parmakla akupunktur yöntemini deneyin. Bunu kendi başınıza, baş parmağınızı bileğinize 30 saniye boyunca bastırarak yapabilirsiniz. Bu sırada, işaret ve orta parmağınız da bileğinizin üzerinde duruyor olmalıdır.

Vücudunuza ihtiyacı olanı verin. Eğer başınız dönüyorsa (bazen mide bulantısının yan etkisi olabilir) fazla hareket etmemeye çalışın. En önemlisi kafanızı sabit tutun, sıcak bir odada oturmaktan kaçının ve yoğun kokulardan uzak durun.

Biraz temiz hava alın ve etrafta fan varsa, yüzünüze ve vücudunuza tutun. Bu size iyi gelecektir. Ayrıca yüz üstü bir şekilde soğuk bir yere yatmak da sizi rahatlatacaktır.

Bazen tek ihtiyacınız olan temiz hava almaktır. Dışarı çıkın ve temiz havada derin nefesler alarak yürüyün.

Uyumak da mide bulantısına iyi gelir. Uyandığınızda ya daha iyi ya daha kötü olursunuz ama en azından bu süreçte acı çekmezsiniz.

Yatarken bacaklarınızın arasına bir yastık almaya çalışın ve yastığın yarısını midenize koyun ve hafif bir basınç uygulayın. Sonra da uyumaya çalışın.
Mide bulantısında derin nefesler almak midenizi rahatlatır.

Stres mide bulantısını arttırır. Eğer hastalık konusunda obsesifleşiyorsanız, kendinizi sakinleştirin ve dinlendirici bir banyo yapı.

Reçetesiz ilaçlar kullanarak rahatlamaya çalışın. Metpamid gibi ilaçlar mide bulantılarını yok ederler. Ama düzenli kullandığınız başka bir ilaç varsa, bir doktora ya da eczacıya mutlaka danışın.

Mide bulantınızı unutmaya çalışın ve eğlenceli, kafa dağıtıcı birşeyler yapın.

Pamuğa az miktarda alkol damlatın ve bunu koklayın.

__________________
https://t.me/pump_upp
Kuvvetmira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla