Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.08.2013, 11:53   #1 (permalink)
Kuvvetmira
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ağız Kanseri Nasıl Önlenir

Ağız Kanseri Nasıl Önlenir


Ağız kanserinden korunmanın kanıtlanmış bir yolu yoktur. Ancak, eğer aşağıdakileri yaparsanız ağız kanseri riskinizi azaltabilirsiniz.


Tütün kullanmayı bırakın ya da başlamayın. Eğer tütün kullanıyorsanız bırakın. Eğer kullanmıyorsanız başlamayın. Dumanı çekilerek veya çiğneyerek olsun, tütün kullanmak, ağzınızdaki hücreleri tehlikeli kanser yapıcı kimyasallara maruz bırakır.
Eğer hiç değilse bile, az alkol tüketin. Sürekli fazla alkol tüketmek ağzınızdaki hücreleri tahrip edebilir ve onları ağız kanserine karşı dayanıksız hale getirir. Eğer alkol almayı seçtinizse, kendinizi, eğer kadınsanız günde bir, erkekseniz günde iki kadehle sınırlayın.


Çeşitli sebze ve meyveler yiyin. Sebze ve meyveden zengin bir diyet seçin. Meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanlar ağız kanseri riskinizi azaltmaya yardım edebilir.


Dudaklarınızı aşırı güneşe maruz kalmaktan koruyun. Cildinizi ve dudaklarınızı, mümkün olduğunca gölgede tutarak güneşten koruyun. Ağzınız dahil yüzünüzü etkin şekilde gölgeleyecek geniş kenarlı şapka giyin. Günlük olarak aldığınız güneşten korunma önlemlerinizin bir parçası olarak, güneş koruyuculu dudak ürünleri kullanın.


Diş doktorunuza düzenli olarak görünün. Rutin diş muayenelerinin bir parçası olarak, doktorunuzdan ağız kanseri ya da kanser öncüsü gösterge olabilecek anormal bölgeler için, ağzınızın tamamını incelemesini isteyin.

__________________
https://t.me/pump_upp
Kuvvetmira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla