Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.08.2013, 15:20   #1 (permalink)
Urahara
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Boşanan arkadaşa söylenecek 10 şey

Boşanan arkadaşa söylenecek 10 şey

En yakın arkadaşınız boşanırsa onu nasıl teselli edersiniz?



Ayrılık süreci hem kadın hem erkek için oldukça yıpratıcı ve yorucu bir dönemdir. Bu dönemde bireylerin ihtiyaç duydukları en önemli şey ise samimi bir destek. Çevrenizde boşanan veya boşanmayı kafasına koymuş arkadaşlarınız varsa 10 basit cümle ile onlara desteğinizi belli edebilir bu süreci atlatmalarında yardımcı olabilirsiniz.

1) ...ETKİNLİĞİNE BENİ GÖTÜRÜR MÜSÜN

Evlilikten yeni çıkan herkes için en kötü şey, çeşitli davetlere tek başına katılmaktır. Yıllar yılı yanında kimi götüreceği problemini yaşamayan 'dul', birden bire kendini yalnız ve 'sap' gibi hisseder. Arkadaşınıza yapabileceğiniz en iyi şey, katılacağı etkinliklerde eşlik etmek .

2) SENİ SEVİYORUM

Boşanmada sürecinin getirilerinden biri, hatayı kendilerinde aramaları kaçınılmaz sonuçlardan biri. Araştırmalara göre ayrılık sürecindekiler, geçmişe bakıp, yeterince sevilip sevilmediklerini sorguluyorlar. 'Sevilmedim' hissini bastırmak için, bol bol sevgi sözcüklerini tekrarlamak şart.

3) YANINDAYIZ

Boşanma sürecinden yaşanan sıkıntıları paylaşmak, destek mesajları vermek iyi bir arkadaşın boynunun borcu.

4) SEN KÖTÜ BİR İNSAN DEĞİLSİN

Boşanma sürecinde aileler arası karşılıklı suçlamalarda bulunmak, artık kanıksanmış bir durum. Aradaşınızın ezilmemesi için, hatanın onda olmadığını bol bol hatırlatmak gerekiyor.

5) ÇOK KÖTÜ BİR DURUM

Bazen, avukat ve mahkeme arasında mekik dokuyan arkadaşımızın ruh halinin ne kadar kötü olabileceğini unutabiliyoruz. Onunla birlikte duruma lanet okumak, rahatlamasına neden olabilir.

6) ŞU MADDİ DURUMLARA BİR BAKALIM

Özellikle fatura ödeme, geliri yönetme gibi sorumlulukları eşe bırakanlar, boşandıktan sonra sudan çıkmış balığa dönerler. Bu konulardan anlıyorsanız, yardımı esirgemeyin, ya da anlayan birine yönlendirin.

7) SANA ... ALDIM

Ayrılığın getirdiği sorunlarla uğraşırken, kişisel bakıma zaman ayırmak elbette imkansız. Özellikle kadınlar, ayrılık sürecinde bakımsız kaldıklarında kendilerini daha çirkin ve 'istenmeyen' hissediyorlar. Masaj, yemek, çikolata, hediye çeki.... Her türlü şımartıcı hediye, bu durumda çok makbule geçer.

8) PANİĞE GEREK YOK

Arkadaşınız büyük bir ihtimalle (varsa) çocuklarla, taşınmayla, mahkeme tarihleriyle uğraşmaktan tükenmiş durumda. Bu sürecin eninde sonunda biteceğini, herşeyin üstesinden geleceğini hatırlatmakta fayda var.

9) NEYE İHTİYACIN VAR

Avukatla görüşmekten ev bakmaya market alışverişinden nakliye şirketi bilgilerine, boşanmakta olan dostunuzun sahada da sürekli desteğe ihtiyacı olacak.

10) YALNIZ DEĞİLSİN

Boşanmanın yüklediği en kötü hislerden biri yalnızlık duygusu... Hayatta bir başına olmadığını ona hissettirmek için, kendisine sürekli manevi destek vermek şart.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla