Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.08.2013, 14:28   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Regl döneminde kilo vermek

Regl döneminde kilo vermek

Bu yazımızda sizler için, regl döneminde kilo verilirmi sorusunun yanıtını vereceğiz. Regl döneminde kilo verme durur mu diyenler için de, regl döneminde kilo vermek ile ilgili bilgilerden söz etmeye çalışacağız. Regl döneminde kilo verme durumu aslında çok bir şey ifade etmemektedir, ancak, regl döneminde, vücudunuzun stres altında olduğunu düşünecek olursak, ve bu stresli durumun da ortalama üç hafta sürdüğünü düşünürsek, regl döneminde kilo verme durur mu sorusunun yanıtını merak etmenizi daha net anlayabiliriz. Kadınlar, regl döneminin ortalama iki hafta öncesinde vücut olarak stresli bir döneme girer, ve regl döneminin sona ermesinden sonra bu stresten kurtulurlar, Bu stres öyle bir hal alabilir ki, siz kendinizi genel bir baskı altında hissedebilirsiniz. Bu nedenle, regl döneminde kilo verilirmi diyenlere, regl döneminde kilo vermek için bir kaç öneride bulunmaya çalışacağız…





Regl döneminde kilo vermek adına kendinizi iyi hissetmeniz için, kuru meyvelerden destek almanızı öneriyoruz… Özellikle kuru üzüm, kuru kayısı, ya da kuru erik, içeriklerinde hem lif; hem de doğal şeker barındırdıklarından dolayı, insülin hormonunun çok fazla uyarılmamasını olanaklı hale getirirler. Bu nedenle, bu yiyecekler sayesinde, hem açlık hissinizi giderirsiniz, hem de bunun yanında, fazla yemek yeme isteğinizin uyanmaması dolayısı ile, regl döneminde kilo verme durur mu sorusunun yanıtını olumlandırabilirsiniz.
Regl döneminin stresi, hayatınızdaki bu dönem zarfında kendinizi depresyonda gibi hissetmenize neden olmaktadır. Bu ruh halinden kurtulmanız, kendinizi kötü hissettiğiniz anlarda mutfağa koşmamanız için önerilmektedir. Bu nedenle de Omega-3 yağ asitlerinden faydalanmanızı öneriyoruz. Omega-3 yağ asitleri en çok balık yağında, ve cevizde bulunmaktadır.
Regl döneminde kendinizde bir gerginlik hissedebilirsiniz, gerginliğin nedeni şişkinlik, şişkinliğin nedeni de ödemdir. Ödemden kurtulmanız ise oldukça kolay. Tuzlu besinlerden uzak durur, ve vücudunuza potasyum desteği sağlarsanız, regl döneminde kilo vermek adına önemli bir adım atmış olursunuz. Potasyumu da patatesten, ya da muzdan bolca alabileceğinizi belirtmemiz gerekmektedir.
Regl döneminde kilo verilirmi sorunuzun bir diğer yanıtını da egzersiz olarak verebiliriz. Hem de, regl döneminde yapacağınız egzersizlerle kendinizi mutlu hissetmeniz olanaklı hale gelecektir.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla