Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.09.2013, 00:40   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bal Kabaklı Pasta Tarifi

Bal Kabaklı Pasta Tarifi

Malzemeler

2 kg. balkabağı
2,5 su bardağı balkabağı(şekeri biraz az ekliyoruz bu sefer-çok ağır olmasın)
1 poşet kremşanti +1 su bardağı süt
2-3 adet muz(muz biraz sert olanlarını seçin)
25 adet petibör bisküvi(çifte kavrulmuş kullanmayı tercih ediyorum ben)
üzerini süslemek için:
döğülmüş ceviz veya hindistan cevizi
ben birazda ayva receli tanelerinden kullandım

Bal kabağını buradaki gibi pişirip biraz ılıtın.Çatalla iyice ezin(kabağın yeşil kısımlarını pişirmeden iyice alırsanız,ezmek kolay olacak ve rengide parlak olacaktır)
Bisküvileri alt resimdeki gibi 3 sıra bir jelatin veya pişirme naylonu üzerine sıralayın.Ilık püreyi bisküvilerin üzerine biraz sürün.
Kenarlardaki bisküvilerin üzerine birer kat daha bisküvi yerleştirip,ortadakileri bir kat bırakın.Yine üzerlerine püreden sürün.Orta kısımdaki bisküvilerin üzerine de püreden bir miktar daha yerleştirip,üzerine bütün muzları düz olarak yerleştirin.
Bisküvilerin alt kısmına yerleştirdiğiniz jelatin veya pişirme naylonundan tutup iki ucu birleştirerek piramit haline getirin.Kalan tüm püreyi dış kısmına sürerek bisküvilerin üzerini kapatın.Bir saat kadar buzdolabına kaldırıp sonra çırpılmış krem şanti ile kaplayıp üzerini süsleyin.

Not
Pişirdiğiniz kabak miktarına göre pasta büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.
ğer 1-2 gün önce yaptığınız kabak tatlısının arta kalan kısmından bu pastayı yapmak isterseniz kabağı ezip tencerede biraz ısıtıp öyle sürün.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla