Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.09.2013, 16:40   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pamukkale ve Hierapolis

Pamukkale ve Hierapolis

Pamukkale Türkiye’nin beyaz incisi olarak da tabir edebileceğimiz bembeyaz travertenleri ile en ilginç ve değerli bölgelerimizden biri olarak beynimizde yer etmiş durumda. Yüzyıllardan beri pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Pamukkale, eşsiz görünümü ve topraklarında barındırdığı tarihin izleriyle Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer almaktadır. Termal suları ile pek çok ziyaretçisine şifa veren bu sular, oluşturduğu travertenleri ile de adeta görsel bir şölene imza atmaktadır.Anadolu’nun en etkileyici özelliklere sahip travertenlerle Hierapolis iç içe bu güne kadar gelmiştir. Hem geçmişte hem de günümüzde bölge çok sayıda ziyaretçi akınına uğramaktadır.Antik kent Hierapolis ile iç içe olan Pamukkale, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta.





Önceleri turizm bölgesi olarak gelinen Pamukkale bir süre sonra uygarlıkların ve insanların yaşadıkları alanlar haline gelmiştir. Çok sayıda uygarlığın olması bölgede farklı din ve inanışlarıda beraberinde getirmiştir. Bu yüzden Pamukkale’de çok sayıda tapınak görmeniz mümkün. Karışık kültürlerin olması nekropolde çok sayıda mezarın olmasına sebebiyet vermiş.





Hierapolis’i gezmek için en uygun en uygun güzergah kentin nekropol tarafından girip çıplak ayakla travertenlerden yürüyüp yolculuğunuzu bitirmek olacak. Ülkemizin en iyi korunmuş antik kenti olan bu nekropolde Kireçtaşı, lahid, tümülüs, ev tipi mezarlar görme şansına sahipsiniz. Takip edeceğiniz yolun sol yanında yer alan Domitian kapısı Sütunlu cadde Romalıların eserleri. Bu kapı Julius Sextus frontinus tarafından inşa edilmiştir. Şehrin ortasında bulunan Sütunlu caddede revaklı kamu yapıları var.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla