Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.09.2013, 00:34   #1 (permalink)
FifiVePirtik
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ruh Güzelliği

Ruh Güzelliği
Allah'ın yarattıkları üzerinde derin düşünmek, bunları Allah'a yakınlaşacak vesileler kılmak anlamındadır. Kur'an'da birçok ayette "düşünmez misiniz?", "düşünenler için deliller vardır" ifadeleriyle düşünmenin önemi vurgulanır. İnsanın karşılaştığı her şey, gördüğü ve farkına vardığı her mucizevi ayrıntı, üzerinde düşünüp Yüce Rabb'imize şükretmesi ve O'na yönelmesi için birer vesiledir.

İnsanın nefes almasını, kalbinin atmasını sağlayan Yüce Allah, bunları bir an bile unutmuyorken- ki Yüce Allah 'Hafız'dır, asla hiçbir şeyi unutmaz-, samimi inanan insanların da O'nu anmayı unutmaması gerekir.. İnsan Allah'a ne kadar yakın olursa, gelen zorluklardan o kadar az etkilenir. Ancak kişi Allah'tan uzaksa her musibet onu derinden etkiler.

Samimi iman eden insanlar, dünyada da ahirette de diğer insanlardan ruh güzellikleri ile ayrılırlar. Her insan içten isteyerek, samimi çaba göstererek, Kendi rızası için yapılan iyi işlere daha güzeliyle karşılık veren Allah'ın beğendiği güzel ahlak özelliklerine sahip olabilir.

Allah'a aşkla bağlı olan, O'ndan korkan, O'na itaat içinde olan, O'nun sınırları içinde yaşayan, nefsinin bencil tutkularından korunan ve ruh güzelliğine kavuşan insanlara Kur'an'da en muhteşem güzellikler müjdelenir.

"...Onlar, öyle kimselerdir ki, (Allah) kalplerine imanı yazmış ve onları Kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır; orada süresiz olarak kalacaklardır. Allah, onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın fırkasıdır. Dikkat edin; şüphesiz Allah'ın fırkası olanlar, felah (umutlarını gerçekleştirip kurtuluş) bulanların ta kendileridir." (Mücadele Suresi, 22)

Vicdanımızı tam kapasite kullandığımız sürece, Yüce Allah'ın bazı sıfatlarının tecellilerini üzerimizde taşıyabiliriz. Allah'a Onun sıfatlarının üzerimizde tecelli etmesi için dua edelim; O verir. Yeter ki içten yalvararak isteyelim. Sonsuz güzellikleri sanatının içinde yaratan Allah'a ne kadar yakınlaşır, ne kadar teslim olursak, O'nun üstün ahlâkıyla ahlâklanmayı ve mükemmel ruh güzelliğine ulaşarak, "yaratılmışların en hayırlısı" (Beyyine Suresi, 7) olan kullarından olmayı umut edebiliriz.

__________________
Teşekkür Etmek için Beğen Butonuna Tıklayınız.
FifiVePirtik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla