Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.09.2013, 20:23   #11 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin Gezilecek En Güzel Yerleri

Eğriova Yaylası Ankara


Ankara'ya 150, Beypazarı'na 50 kilometre uzaklıktaki Eğriova yaylası mesire alanına, Karaşar beldesi üzerinden gidiliyor.

Yolunun 25 kilometrelik kısmı stabilize olan mesire yerinde bir kır gazinosu bulunuyor.

Sahip olduğu göl ve orman manzarası ile ziyaretçilerin temiz hava alma imkanı bulabildiği bu mesire yeri, doğal yapısı ile izcilik faaliyetleri, doğa sporları, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık çalışmalarına imkan sağlıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu tarafından Ankara'nın turizm merkezi olmaya aday gösterilen Eğriova Yaylası'nın, bin 600 metre rakımlı alanlarında sarıçam, karaçam ve köknar ağaçlarının oluşturduğu ormanlık alanlar görülmeye değer...



Sivil toplum örgütlerinin turizme kazandırılması için yoğun çalışmalar yürüttükleri Eğriova, ahşap evleri ve göletiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.

Yaylada bulunan ve çevresinde yeşilin çeşitli tonlarının barındığı göl, ziyaretçilerini büyülerken, gölde alabalık, çay balığı ve kadife balığı da tutulabiliyor.

Eğriova Yaylası ziyaretçileri, ormanlık alanlarda yer alan parkurlarda yürüyüş de yapabilirler.

Beypazarı'nın 50 kilometre kuzeyinde bulunan, bin 600 metre rakımlı sarıçam, karaçam ve köknar ormanları arasındaki Eğriova Yaylası'nı mutlaka görün

Başkentin çevresinde bulunan çok sayıda doğal güzellikten sadece biri olna Eğriova Yaylasının ormanları ve ahşap evleri ile Karadeniz'i, pınarların oluşturduğu göletle de Abant ve Uzungöl'ü aratmaz.



Eğriova Yaylası'nın Ankara'nın turizm merkezi olmaya aday en önemli yeridir , yaylada bulunan ve çevresinde yeşilin değişik tonlarının barındığı gölün de bölgenin en önemli doğal güzellikler bulunur. Bir süre önce 10 bin adet alabalık yavrusunun bırakıldığı gölde, çay ve kadife balığının da bulunur.

Ankara'nın stresinden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlere, Eğriova Yaylası'nı tercih etmelerini öneririz. 11 bin 749 hektar ormanlık alanın bulunduğu yaylada her an geyik ve tavşan başta olmak üzere yaban hayvanlarına rastlanabilir.

Yürüyüş kapsamında doğa severlere Eğriova ve Benli Yaylası'nın gezdirilip tanıtılıyor.


Konu YeşiL6 tarafından (19.06.2017 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resimler Yenilendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla