Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.09.2013, 15:22   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ani diş ağrısına ne iyi gelir?

Ani diş ağrısına ne iyi gelir?

Doğum sancısı, böbrek ağrısı ve aniden giren diş ağrısı bu üç ağrıya dayanmak gerçekten zordur. Özellikle gecenin bir yarısında uykudan uyandıran diş ağrısına ne yapacağını şaşırır insan. Böylesi durumlarda uygulanan ama sakıncalı pek çok işlem vardır halk arasında. Yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.


Ani diş ağrısına en sık yapılan işlem genellikle kolonyalı pamuk ile müdahale etmektir. Ancak bu işlem belki o an için ağrınızı dindirecektir ama sonrasında diş etlerinizde yaptığı tahribat acınızı ikiye hatta üçe katlayacaktır. Bu nedenle diş doktorları ağrıyı dindirmek için kesinlikle kolonya kullanılmamasını öneriyor.
Peki bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir? Evde bulunduracağınız karanfil diş ağrısını dindirmek için etkili bir yoldur. Bir tane karanfili alın ve ağrıyan dişinizin olduğu tarafla çiğneyin. Ağrının hafiflediğini farkedeceksiniz.
Eğer evde karanfil bulamadıysanız aynı işlemi zeytinle yapmanızı öneririz. Bir iki siyah zeytin yiyin bu da ağrınızı hafifletecektir.


Kesinlikle ağrıyan diş üzerine aspirin ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları sebebi ile bu gibi ilaçlar dişetinde ve çevredeki yumuşak dokularda tahrişlere sebep olabilmektedir.
Köy yerlerinde ise diş ağrısına dayanamayanların hazırda buldukları gres yağını ağrıyan dişe uyguladıkları ve ağrılarını dindirdikleri bilinmektedir. Buda tıbben uygun olmayan bir tedavi şeklidir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla