Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.09.2013, 00:03   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları

Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları


__TEMEL BİLGİLER TEKNOLOJİLERİ__

1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sıralama
B) Sınama
C) Erişim
D) Kaydetme
E) İletme

2-) Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?
A) Avcı toplayıcı - Tarım - Sanayi - Bilgi
B) Avcı toplayıcı - Sanayi – Bilgi - Tarım
C) Tarım - Sanayi – Bilgi – Avcı toplayıcı
D) Avcı toplayıcı - Tarım – Bilgi - Sanayi
E) Sanayi – Tarım - Bilgi – Avcı toplayıcı

3-) İkili sayı sisteminde 1011 sayısının ondalık sayı sistemindeki karşılığı nedir?
A) 15
B) 9
C) 12
D) 6
E) 11

4-) Bir disketin kapasitesi kaç megabayttır?
A) 20
B) 35
C) 076
D) 28
E) 144

5-) Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yazıcı
B) Fare
C) Klavye
D) Sürücü
E) İşletim sistemi

6-) Aşağıdakilerden hangisi çoklu kullanıcı işletim sistemine örnek teşkil eder?
A) Windows 95
B) Windows 98
C) Macintosh
D) Microsoft
E) Unix

7-) Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak farklı biçimlerde göstermek araç çubuklarını açığa çıkarmak ya da gizlemek gibi ekran görünümünü ayarlamaya ilişkin komutları içeren menü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Düzen
B) Görünüm
C) Pencere
D) Araçlar
E) Yardım

8-)MS Word programında standart araç çubuğunda yer alan disket simgesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Kapat
B) Yazdır
C) Yeni sayfa aç
D) Kaydet
E) Baskı önizleme

9-) Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi =D7+D8+D9+D10+D11+D12 formülünün işlevini görür?
A) =TOPLA(D7;D12)
B) =TOPLA(D7*D12)
C) =TOPLA(D712)
D) =(TOPLA D7+D12)
E) =(TOPLA D712)

10-) Aşağıdaki menülerden hangisi büro yazılımları arasında sayılan Excel programına özgüdür?
A) Dosya
B) Tablo
C) Araçlar
D) Biçim
E) Veri

11-) Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?
A) Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
B) Zeka ölçütü
C) Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
D) Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
E) Karar verme sürecindeki rolü

12-) Rassal erişimli belleğin kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) ROM
B) RAM
C) REM
D) CD
E) CPU

13-) Değişik makine birimlerini bilimsel çalışmalarda kullanılan araç-gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tek kullanıcılı-tek görevli işletim sistemi
B) Tek kullanıcılı-çoklu görevli işletim sistemi
C) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
E) Sanal zamanlı işletim sistemi

14-) Rakamları içeren bilgileri anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi bu bilgilerle hesaplamalar yapmayı sağlayan ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Microsoft World
B) Microsoft Excel
C) Microsoft Acces
D) Microsoft Power Point
E) Microsoft Outlook

15-) Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER VE YA DA DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlanmadığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?
A) Mantıksal
B) Finansal
C) Veri tabanı
D) Metin
E) Matematik ve trigonometri

16-) Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?
A) Kelime işlemciler
B) İşlem tabloları
C) Sunum programları
D) İşletim sistemi
E) Veri tabanı

17-) Bilgisayarda veri ve program dosyalarının saklandığı sabit disk disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Veri
B) Alıcı
C) Verici
D) Sistem
E) Sürücü

1 Word kelime işlem programında yaratılan bir belgenin yatay veya dikey görünümde olmasını sağlayan ve kenar boşluklarının ayarlanmasında kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Özelleştir
B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
C) Baskı Önizleme
D) Sayfa Yapısı
E) Yazım ve Dil Bilgisi

19-) Bir MS Word belgesinde oluşturulan metnin seçili alanındaki yazının rengi aşağıdaki araç çubuklarından hangisi ile değiştirilebilir?
A) Standart araç çubuğu
B) Biçimlendirme araç çubuğu

C) Çizim araç çubuğu
D) Resim araç çubuğu
E) Tablo araç çubuğu

20-) Bilgiyi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ile kavramsal araçların toplamına ne ad verilir?
A) Bilgi teknolojileri
B) Bilgi birikimi
C) Teknoloji
D) Bilgisayar
E) Bilgi işlem

21-) Programların içinde çalıştığı çerçeveye ne ad verilir?
A) Menü
B) Düğme
C) Gezgin
D) Pencere
E) Klasör

22-) Bir dosya içinde istenen sayfaya bölüme satıra dipnota kaynağa tabloya başlığa veya nesneye kolayca erişmek amacıyla kullanılan ve düzen menüsünde yer alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Git
B) Değiştir
C) Getir
D) Geri al
E) Eriş

23-) MS Word programındaki ekle menüsü içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A) Tarih ve Saat
B) Sayfa Numarası
C) Dipnot
D) Resim
E) Paragraf

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kesme kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?
A) Düzen menüsünden
B) Klavyeden
C) Standart araç çubuğundan
D) Farenin sağ tuşundan
E) Biçimlendirme araç çubuğundan

25-) =EĞER(C2>=11;”SINAV”;”TEST”)
Bir Excel işlem tablosunda C2 hücresinde 11 değeri yer aldığına göre yukarıdaki formül uygulandığında aktif hücre içine yazılan aşağıdakilerden hangisi olur?
A) 11
B) SINAV
C) 22
D) TEST
E) SINAVTEST

26-) Aşağıdakilerden hangisi Excel işlem tablosunda geçerli bir hücre adıdır?
A) 3D
B) DD
C) DF3
D) 33
E) 3DF

27-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında sadece çalışılan aktif belgeyi kapatmak için kullanılır?
A) Dosya/Kapat
B) Dosya/Çıkış
C) Düzen/Kapat
D) Düzen/Çıkış
E) Araçlar/Kapat

2
Yukarıdaki simge aşağıdakilerden hangisini temsil eder?
A) Aç
B) Kaydet
C) Baskı önizleme
D) Yazdır
E) Yeni

29-) Metin belgesi içinde işaretli alanı başka bir yere taşımak için klavyede kullanılacak tuşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) CTRL+X ve CTRL+P
B) CTRL+X ve CTRL+V
C) CTRL+C ve CTRL+V
D) CTRL+C ve CTRL+A
E) CTRL+S ve CTRL+O

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda elde bilgileri saklamak için kullanılan birimlerden biri değildir?
A) Disket
B) Cd
C) Tarayıcı
D) Dvd
E) Sabit disk

1-) D
2-) A
3-) E
4-) E
5-) E
6-) E
7-) B
8-) D
9-) C
10-) E
11-) E
12-) B
13-) D
14-) B
15-) A
16-) D
17-) E
18-) D
19-) B
20-) A
21-) D
22-) A
23-) E
24-) E
25-) B
26-) C
27-) A
28-) A
29-) B
30-) C

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla