Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.09.2013, 21:04   #1 (permalink)
Viky
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zeytinli Açma Tarifi





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Nefis Zeytinli Açma Tarifi


Pastanelerin vazgeçilmez tadı Zeytinli Açma’yı evlerinizde yapabilirsiniz…
İşte tarifi;
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- kabartma tozu
- toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
- alabildiği kadar un
- 1 kase çekirdeği çıkarılmış zeytin
- çörek otu(üzeri için)
Hazırlanışı:
Zeytin hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamına getiriyoruz.
Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp elimizde uzatıyoruz içini açıp zeytin yerleştiriyoruz.
Hamuru çevirip ters yönde uçlarını birleştiriyoruz.
Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz…

Viky isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla