Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 11:35   #1 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu kez olacak!

Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yapan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim için alınacak galibiyetlerin ayrı bir anlamı var.



Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde alınan iki mağlubiyet taraftarları ve Türk futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. İmparator Fatih Terim'in Şampiyonlar Ligi karnesine bakıldığında parlak sonuçlar görülmüyor
Terim bu sezona kadar G.Saray başında çıktığı 30 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 8 galibiyeti bulunurken buna karşın sahadan 16 kez mağlup ve 6 kez de beraberlik ile ayrıldı.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR GRAFİK
Sarı-kırmızılı takım ile 97/98 sezonundan itibaren teknik adam olarak Devler Ligi'ne çıkan Fatih Terim ilk sezonunda sadece 1 galibiyet alarak B. Dortmund, Parma ve Sparta Prag'ın ardından son sırada yer almıştı.
4 yıllık G.Saray efsanesinin doğduğu o dönemlerde 98/99 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'ne takımını götüren Terim, bu sefer daha başarılı bir performans ortaya koydu. Juventus, Rosenborg ve Athletic Bilbao ile birlikte yer aldığı B Grubunu 2 galibiyet 2 mağlubiyet 2 de beraberlik ile ikinci sırada tamamlamış ancak statü gereği bir üst tura yükselememişti.

EN İYİ SEZON GELEN KUPA
Ve tarihi UEFA zaferinin geldiği 99/00 sezonu... Son iki maça girildiğinde sadece 1 puanı bulunan G.Saray Hertha Berlin'i 4-1, AC Milan'ı ise 3-2 yenip grubu 3. sırada tamamlayarak UEFA'ya katılmıştı. Bu sene Terim, 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.
Terim, 2002/2003 sezonunda ise kağıt üzerinden kolay bir gruba denk gelmiş olsa da bunu sahaya yansıtamadı. Barcelona, Lokomotif Moskova ve Brügge ile aynı grupta yer alan sarı-kırmızılı ekip sadece 1 galibiyet alabilmiş; 1 beraberlik ve 4 yenilgi ile grupta sonuncu olmuştu.
İçinde bulunduğumuz sezon öncesinde Fatih Terim ile son olarak 2003/2004'te Devler Ligi'nde boy gösteren G.Saray o seneyi de 2 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile tamamlamıştı.
O YILLAR UZAK DEĞİL...
Geçtiğimiz yıl takımı baştan kuran teknik direktör Fatih Terim, kısa süre içerisinde herkesin beğenisini kazanan bir takım oluşturdu. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmanın başarı sayılacağını ve rüyalarda yaşanmaması gerektiğini belirten Terim'in bu gerçekçi açıklamaları kamuoyunun takdirini kazandı.
Manchester United ve Braga karşısında alınan mağlubiyetlere rağmen herkesin tam destek verdiği Fatih Terim ve Galatasaray'a bizler de sonuna kadar güveniyoruz...

webaslan

ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla