Konu: Augeas
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.10.2013, 16:37   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Augeas

Augeas


Adının anlamı Eski Yunanca'da "parlak" olan Augeas Kral Ellis'in oğludur. Ülkesindeki en büyük ahırlara sahip olan Augeas ta ki Herkül oraya gelene kadar hiçbir zaman bu ahırları temizletmemişti.


Herkül'e beşinci görev olarak verilmiş olan Augeas'ın ahırlarının bir gün içerisinde temizlenmesi işi önceki görevlere göre epey farklı bir plan üzerine kuruluydu. Bundan önceki tüm görevlerinde Herkül eğer görevlerini başarı ile bitirirse halk arasında önemli bir şana sahip oluyor bu durum da onu daha güçlü kılıyordu. Bu seferki görev ise onu ahır temizlemek gibi aşalağıyıcı bir göreve yönlendirip halk arasındaki imajını zedelemek amacı ile verilmişti.

Fakat Herkül bu kadar uzun zamandan beri birikmiş olan hayvan pisliklerini zekice bir plan ile Alpheus ve Peneus ırmaklarının yataklarını değiştirerek bir gün içerisinde temizlemiştir. Bu işi yapmadan önce Augeas'tan eğer işi başarırsa toplam hayvanların 10'da birini alacağı şeklinde söz alan Herkül Augeas'ın sözünü tutmaması üzerine onu kavga sırasında öldürmüş daha sonrada kendisine bu uğraş sırasında destek verdiği için sürgüne gönderilen oğlu Phyleus'un tahta çıkmasını sağlamıştır.

Bu görev sonunda Eurystheus söz konusu temizleme işini nehirlerin azgın suları gerçekleştirdiği için Herkül'ün başarılı olamadığını açıklamış ve gerçekleştirilen görevler arasında sayılmamasını sağlamıştır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla