Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 14:56   #2 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: One Piece Tanıtımı

* Silvers Rayleigh



"Dark King" Silvers Rayleigh (Mei-Ō Shirubāzu Reirī) eski Jolly Roger Korsanları'nın ikinci kaptanı ve "Korsanlar Kralı'nın Sağ Kolu" (Kaizoku-Ō no Migiude)'dur. Gol D. Roger ölüp tayfası dağıldıktan sonra Sabaody Takımadaları'na yerleşip gemi kaplama işi yapmaya başlamıştır. İki yıllık zaman diliminde Luffy'e Haki konusunda eğitim vermiştir.

Görünümü

Rayleigh'in en ayırt edici özellikleri sakalındaki şeritleri ve yuvarlak çerçeveli gözlükleridir. Ayrıca sağ gözünün üzerinde yıllar önce aldığı bir yara vardır.
Kara Kral gibi ürkütücü bir lakabı olsa da Rayleigh basit elbiseler giymeyi tercih eden bir adamdır. İnsan içine çıkacağı zaman kapüşonlu beyaz bir palto giyer. Geniş paltosuna rağmen, yaşlı bir adama göre şaşırtıcı derecede iri olan vücudu belli olur.
Rayleigh gençliğinde düzgün kesimli çilek sarısı saçlara (Animedeki ilk çiziminde siyahtır.) ve şeritli sakallara sahipti. Aradan geçen yıllar saçlarını uzatmış ve kar beyazı renge bürümüştür. Ayrıca sakalları da uzayarak top şeklini almıştır. Çıplak gösterildiği tek sahnede oldukça yapılı ve kaslı bir vücudu olduğu gösterilmiştir. Ayrıca kolunda ve göğsünde yara izleri vardır.

Kişiliği

Rayleigh, açık yürekli, eğlenmeyi seven ve iyi kalpli bir adamdır. Geçmişinde tayfayı çok iyi disipline ettiği ve konumunun gerektirdiği ölçüde ciddi bir insan olduğu gösterilmiştir.
Roger Korsanları'nın üyesiyken aşırı disiplinci ve ciddi olan Rayleigh'in bu özellikleri, yaşlanınca tersine dönmüştür. Ayrıca tayfası dağılıp, kaptanı öldükten sonra etrafında disipline edebileceği kimse de kalmamıştı. Bu yüzden Rayleigh, emekliliğinde kazandığı paraları içkiye, kumara, karıya kıza harcamaya başlamış ve kafasına göre bir hayat yaşamayı tercih etmiştir.
Ciddi durumlarda bile Rayleigh'in eğlenmesine devam ettiği görülmüştür. Bunu da özellikle beklenmedik yerlerde, beklenmedik zamanlarda uygulamıştır. Yaşlıların her zaman dediği gibi "Bedenim buna uygun değil." deyipte inanılmaz şeyler yapmıştır.
Rayleigh dikbaşlı bir adam değildir. Klasik ihtiyarlar gibi bir konuda inat etmez. Ayrıca harekete geçmeden önce küçükte olsa mutlaka bir plan yapmayı uygun görür.
Rayleigh, soğukkanlılık konusunda aşmış karakterlerden birisidir. Bir Denizci Amiral ile kapışırken heyecanlanmamış, gemisi Deniz Kralları'nın yuva yaptığı yerde battığı halde panik yapmadan yüzerek yoluna devam etmiştir.
Tıpkı Beyazsakal gibi Rayleigh'te geçmiş hakkında konuşmaktan büyük zevk alır. Yaptığı savaşları ve uzak, yakın geçmişte olan büyük olayları yorumlamayı sever. "Nerde o eski bayramlar." sözünün sahibidir. Pek taraftarı olmasa bile Karanlık Yüzyıl hakkında bile konuşmaktan çekinmeyecek kalibrede biridir. Açık sözlü ve konuşkan biri olduğundan lafı açıldığı için Robin'e Karanlık Çağı anlatmayı teklif etmiş ama Robin bunu kabul etmememiştir.
Shakky'nin söylediğine göre kadınları ve içkiyi seven bir adamdır. Zaten ilk gösterildiği sahnede de elinde bir içki şişesi tutarken görülmüştür. Rayleigh kendisine "Ray-san" denmesini tercih eder. Eskiden düşman oldukları Beyazsakal Korsanları'nın kaptanı Beyazsakal'a karşı, kendi kaptanı Roger'a duyduğu kadar saygı duymuş, Beyazsakal öldüğü zaman ağlamıştır.

Yetenek ve Güçleri


Rayleigh, gençken Gol D. Roger'ın gemisinde ikinci kaptanlık yapmış ve tayfayı komuta etmiştir. Gemide ki denetleme görevlerini bile kendisi yapmıştır. İflah olmayan Buggy ve Shanks'ı yola getirmesine rağmen bu ikili çoğu zaman hangi kutbun daha soğuk olduğu konusunda kavga etmiştir. Gol D. Roger ölüp, tayfası dağıldıktan sonra Rayleigh, Sabaody Takımadaları'na yerleşip Balıkadam Adasına gidebilmek için gemilere kaplanan Yakuriman Reçinesi kaplama işi yapmaya başlamıştır. Burada geçen süre içersinde gemi kaplama işinde ustalaşmıştır.
Rayleigh son derece güçlü bir adamdır. Çoğu kişinin gemiyle gidemediği mesafe kadar yüzmüş, üstelik bir Deniz Kralını'da öldürmüştür. Bedenini kullanma konusunda yeteneklidir.
Rayleigh One Piece dünyasında oldukça tanınan bir karakterdir ve her adının geçtiği yerde ne kadar güçlü olduğuna vurgu yapılır. Shakky, iş ortağı Rayleigh hakkında 11 Süpernova'ya atıfta bulunarak "Siz gençlerin hepsinin toplamından 100 kat daha güçlü biridir." demiştir. Ayrıca eski Kor-Amiral Monkey D. Garp Rayleigh'in Sabaody Takımadaları'nda olduğuna dair bir haber alınca, adamlarına ona bulaşmamalarını ve eski Filo Amirali Sengoku'yu bu konu hakkında bilgilendirmelerini söylemiştir. Garp'ın bunu yapmaktaki amacı Denizciler'in aynı anda Beyazsakal ve Rayleigh gibi iki efsane ile başa çıkamayacağını düşünmesindendir. Rayleigh, olağanüstü gücü sayesinde Amiral Kizaru ile eşit mücadele edebilmiştir. Ancak, gençliğindeki kadar güçlü olmadığını ve çabuk yorulduğunu itiraf etmiştir. Eski Shichibukailer'den Jinbe, Beyazsakal'ın gücünü görmesine rağmen Rayleigh'in yetenekleri karşısında şaşkına dönmüştür. Eustass Kid'de Rayleigh'in "bir efsane" olduğunu belirtmiştir.
Rayleigh'in gücüne başka bir örnek olarak Keimi'nin patlayıcı boyunluğunu patlamadan hemen önce uzaklaştırması verilebilir.
Çok dayanıklı bir adamdır. Büyük bir okyanus olan Calm Belt'i yüzerek geçip Amazon Lily'e gelmiştir. Gelirken yolda karşısına çıkan Deniz Kralları'nı da öldürmüştür. Yüzme yeteneği olduğundan kendisini efsane yapan gücünün Şeytan Meyvesi'nden gelmediğini kanıtlamıştır.
Rayleigh, "Gerçek Tarihi" bilen sayılı kişilerden biridir. Ancak kendisinin ve tayfasının Ohara Bilginleri gibi kültürlü değil, sadece basit korsanlar olduğunu ve metinlerden çıkardıkları anlamın yanlış olabileceğini de söylemiştir.
Rayleigh, bu kadar güçlü olmasına rağmen bindiği gemi batmıştır. Burdaki durum takipçilerin yorumuna bırakılmıştır. Yani buna ister "kötü şans" isterseniz de "kötü rota bilgisi" diyebilirsiniz.
Rayleigh'in dikkat çeken başka bir özelliği de, algısının çok kuvvetli olmasıdır. Müzayede evindeki salona girdikten saniyeler sonra tüm olayları kavramıştır.

Haki

Rayleigh'in inanılmaz gücünün kökeni Haki'den gelmektedir. Seri içerisinde Monkey D. Luffy ve Beyazsakal ile birlikte Haki'nin üç türü olan Kenbunshoku Haki, Busoshoku Haki ve Haoshoku Haki'yi kullanabilen 3. kişidir. Rayleigh Haki konusunda gerçekten çok bilgilidir. Bu bilgisi ile Luffy'e bu gücün temelini öğretmiştir.

Haoshoku Haki



Rayleigh, Haoshoku Haki konusunda uzmanlaşmıştır. Bu gücünün etkin özelliğini istediği kişilere gönderebilir. Göz teması kurmadan yakın ya da uzaktaki tüm hedefleri etkileyebilir. Bu gücünü salona uyguladığında ayakta kalabilenler Hasır Şapka Korsanları, Kid Korsanları, Kalp Korsanları, Keimi ve Pappug'dur. Daha sonra Rayleigh salonda bayılmayan korsanların sıradan çaylaklar olmadığını söylemiştir. Sadece çok güçlü ve kararlı kişiler bu gücün karşısında bilinçlerini kaybetmezler. Rayleigh'in şovu esnasında Trafalgar Law'ın adamları bayılma noktasına gelmiştir. Hatta Trafalgar Law ve Eustass Kid güçten dolayı terlemiştir.

Busoshoku Haki

Busoshoku Haki, Rayleigh'e bedeninin etrafını görünmez bir zırhla kaplama gücü verir. Rayleigh, Luffy'e verdiği eğitimler esnasında bu gücün meyve kullanıcılarının "gerçek bedenleri"ne vurabilme imkanı sağladığını söylemiştir. Zaten kendisi bu özelliğini kullanarak, Amiral Kizaru'nun saldırısını başka bir yöne saptırmıştır. Ayrıca Luffy'e eğitim verirken devasa bir fili de bu güçle devirmiştir.
İlerlemiş yaşına ve çabuk yorulmasına rağmen Kizaru'yla kafa kafaya mücadele etmiştir. Kenbunshoku Hakisini kullanarakta kendisine saldıran fili durdurmuştur.

Kenbonshoku Haki

Bu güçle de Rayleigh, başkalarının hislerini sezebilmektedir. Ayrıca karşısındaki kişilerin güç seviyesini de bu Haki türü ile ölçebilmektedir. Çünkü Rayleigh Luffy'e Rusukaina Adası'nda "ondan güçlü 500 canlı" olduğunu söylemiştir. Ayrıca yine bu gücünü kullanarak file bakmadan ondan gelen saldırıları savuşturmuştur.

Silahları




Rayleigh, kendisinin yarı boyunda katanaya benzeyen düz ağızlı bir kılıç kullanır. Zaman atlamasından sonra, Luffy'nin peşine düşen Denizciler'i durdurduğunda elinde katana vardır. Bu katana özel yapım gibi görünmese bile Rayleigh gibi bir adamın elinde durduğundan oldukça tehlikeli bir silahtır. Animede hava saldırısı kullanarak yeri kestiği gösterilmiştir.
Rayleigh, kılıç konusundaki yeteneklerinin azda olsa köreldiğini Amiral Kizaru ile dövüşürken belirtmiştir. Ayrıca koskoca Amiral Kizaru'nun yüzüne ince bir çizik atıp kanatmayı başarmıştır. Buda kılıcı ile Busoshoku Haki'sini ahenkle kullandığının kanıtıdır.
Animede, gelen saldırıları durdurmak için mermi kullandığı gösterilmiştir.

Savaşları

Roger Korsanları vs. Beyazsakal Korsanları (Çok sayıda olmuştur.) (Gösterilmemiştir.)
Roger Korsanları vs. Altın Aslan Korsanları (Yenmiştir.)
Silvers Rayleigh vs. Amiral Kizaru (Berabere bitmiştir.)
Silvers Rayleigh vs. Çok sayıda Deniz Kralı (Yenmiştir.)
Silvers Rayleigh vs. Devasa bir fil (Yenmiştir.)
Silvers Rayleigh vs. Denizciler (Dövüş yaşanmamıştır.)

Galeri


Rayleigh'in genç hali (Anime).



Rayleigh, Edd Savaşı'nda.



Rayleigh'in 22 yıl önceki hali.



Rayleigh'in çıplak bedeni.



Rayleigh'in zaman atlamasından sonraki görünümü.



Rayleigh, Roger ile tanışıyor.



Rayleigh köle olarak satılmayı beklerken.



Rayleigh, Kizaru'nun saldırısını durduruyor.



Rayleigh, Beyazsakal'ın ölümüne ağlıyor.



Rayleigh, Sandersonia, Marigold ve Nyon'la hasret gideriyor.



Rayleigh, kendisine saldıran fili etkisiz hale getiriyor.

Ek Bilgiler

- Rayleigh'in adı büyük olasılıkla 16. yüzyıl İngiliz gezginlerinden olan Sir Walter Raleigh veya Hazine Adası'nda yer alan karakterlerden biri olan John Silver'dan gelmektedir. Bunların haricinde Rayleigh saçılımını bulan fizikçi Lord Rayleigh'te bu abimizin isim babası olabilir.
- Gümüş geleneksel olarak altından sonraki en değerli madendir. Rayleigh'te tayfasında kaptandan sonraki en önemli kişi olduğundan Silver lakabını almıştır.
- Rayleigh'in korsanlık yaptığı dönemde başına konulan ödül hala aktiftir.
- Rayleigh, Roger Korsanları'nın ilk üyesidir.
- Rayliegh solaktır. Çoğu işini sol eliyle yaptığı görülmüştür.

Künye


Adı: Silvers Rayleigh
İlk görünümü: Manga: 19, Anime: 8.
Üyelikleri: Roger Korsanları (Geçmişte).
Meslekleri: Gemi kaplama ustası (Hala devam etmekte), İkinci kaptan (Geçmişte), Korsan (Geçmişte).
Lakapları: Korsanlar Kralı'nın Sağ Kolu (Jap. Kaizoku-Ō no Migiude, İng. Right Hand of the Pirate King), Kara Kral (Jap. Mei-Ō, İng. Dark King).
Doğum Günü: 13 Mayıs.
Ödülü: Bilinmiyor.
Hak sahibi

Kaynak :
onepiece.wikia
Çeviren : Smoker

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla