Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 16:33   #16 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evcilkuşlar

Galah Kakadu Temel Özellikleri
Yüz milyonlara varan nüfuslarıyla bu kakadu, Avustralya'nın en çok görülen kuşudur. Fakat, Avustralya dışında üretilmeleri oldukça az olduğundan, avikültürdeki kakadular içinde daha pahalı bir türdür. Aslında, bu kuşların kuşhanede diğer kakadulara göre üretilmesi daha kolaydır, kuşlar da üretkendir.

Beslenme ve Barınma
Diyet, bu tür kuşlar için oldukça önemlidir, çünkü lipoma adı verilen bir tür yağ tümörüne hassasiyetleri vardır. Hububat türlerine yoğunlaşmış, ay---cıc---eğiyle güçlendirilmiş az yağlı diyet ve aynı zamanda meyva ve yeşil gıda verilmelidir.

İyi ölçülü bir kuşhane ve uçabilmeleri için bol yer, bu dayanıklı kuşların egzersiz yapmaları için alan verir. ---cıg---nemeleri için taze dallar verin, yıkıcı kuşlar değildirler, yine de taze dallar dikkatlerini kuşhanenin yapısından uzaklaştırır.

üreme
Bazı çiftler folluklarını döşemek için eski akadarı kırıntılarını kullanır. Bir kuluçkada beş yumurtaya kadar olabilir. Diğer kakadu yavrularıyla karşılaştırıldıklarına yavruları oldukça çabuk büyür.

Bir çift tek sezonda iki kez kuluçkaya yatabilir. İlk turdaki yavruları kendi başlarına beslenmeye başladıklarında ayırın, aksi takdirde zarar görebilirler.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla