Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 16:36   #27 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evcilkuşlar

Hahn Arası Temel Özellikleri
Ara türlerinin en küçüğüdür, hahn arası gerçekte aralardan daha çok konurlara benzer, dikkat çekici yanı, gözü çevreleyen ve gagaya uzanan genişçe çıplak deridir. Bu aynı zamanda, gerçek kimlikleri hakkında şüpheye yer bırakmaz.

Beslenme ve Barınma
Bu kuşları çeşitlü meyvalarla ve uygun büyüklükte parçalara ayrılmış sebzelerle güçlendirilmiş papağan karışımı verilebilir. Kuru ve ıslak akdarı döküntülerine düşkündürler, eğer sezonuysa nardan da hoşlanırlar.

Bu kuşları, sağlam ahşap yapılı kuşhanerlerde barındırabilirsiniz, fakat ahşap yapı kuvvetli gaga darbelerinden korunmalıdır. Yıl boyunca follukta kalırlar, üremiyorlarken bile çiftler geceleri bunlara tünerler. Oldukça dayanıklıdırlar, fakat soğukta kuşhanenin açık bölümlerinde kalmalarına izin verilmemelidir, çünkü bacakları donabilir.

üreme
Doğada sosyal olan kuşlardan iki çift, kuşhanede eğer yerleri uygun genişlikte ise başarıyla üreyebilirler. Yine de, saldırganlık emareleri gösterip göstermedikleri, özellikle ilk tanıştrılma esnasında gözlemlenmelidir.

Sağlam bir folluk ile çiftler bir üreme sezonunda birden fazla kez kuluçkadan yavru yetiştirirler. İlk yavruları, kendi başlarına beslenebilecek zamana geldiklerinde, vakit geçirmeden yuvadan alırsanız ve ebeveynler ilk neslin kuşhanede problemsizce yaşadıklarını bilirlerse tekrar yuvalayabilirler.

Her kuluçkadan dört yumurta beklenebilir, yani hahn araları yakın akrabalarına göre daha üretkendir.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla