Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 16:46   #66 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evcilkuşlar

Patagonyalı Konur Temel Özellikleri
Görülmeye değer bir kuş olan Patagonyalı konur, türünün en irisi ve aynı zamanda en gürültücü olanıdır. Vatanı Arjantin'de ekin zararlısı olarak ağır şekilde zulüm görmüş ve olağandışı tüneme alışkanlığındna dolayı kolay bir hedef olmuştur.

Patagonyalı kourlar, sonunda yuva odası olacak oyukları kazarak kireçtaşı ocaklarına tünel açar.

Kuşhane ortamındaysa, küşhaneye uyum sağlamaları için zorlanmalıdır, en sonunda koloni sisteminde üretilebilir. Bununla beraber, her zaman kolonideki kavga emareleri gözlemlenmelidir.

Beslenme ve Barınma
Papağan yemi, hububatla beslenebilir. özellikle darı, tatlı elma ve ıspanak yaprağını sever. Bu konurlar genellikle, ısapanak saplarını ıspanak yapraklarına tercih ederler. Bütün yıl boyunca, bulabilirseniz mürekkep balığı kemiği de tüketirler.

Tünemeleri için folluk daima olmalıdır. Bu konurlar oldukça dayanıklıdırlar ve bütün yıl boyunca dışarıda kalabilirler. Eğer uygun bir şekilde iklime alıştırılırlarsa, kuşhaneyi ısıtmaya gerek kalmaz.

üreme
üreyen çiftlere, yuvaları için derin bir şekilde döşeme sağlamak üzere ufaltılabilen dayanıklı folluk ve yumuşak tahta blokları verilebilir. Kuluçka boyutları göreceli olarak küçüktür, iki veya belki üç yumurta ancak olur.

Dişi yalnız başına kuluçkaya yatar, fakat erkek kuş follukta ona katılabilir.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla