Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.10.2013, 23:33   #1 (permalink)
BlackMarlboro
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Teknolojinin Esiri mi Olduk ? (FA Özel)

Gün geçtikçe artan teknolojik gelişmeler, gün aşırı çıkan yeni telefonlar, bilgisayarlar,tabletler ve daha nice aygıtlar.

Her anlamda hayatımızı kolaylaştıran bu aletler'in esiri olduğumuzu söylesem eminim şaşırmazsınız. Aklınıza ilk gelen şu olur hatta; telefonumdan/bilgisayarımdan/tabletimden ayrı kalamıyorum evet esiri oldum.
Bu doğru bir kanaat. Ancak asıl gerçeğin yanında bu esaret en büyük özgürlüktür.

Günümüzde en büyük istihbarat servisleri hangileridir diye sorulsa eminim bir çoğumuz CIA, Mossad, MI6 gibi servislerin isimlerini söyler. Fakat bu kanı çok yanlış. Şu anda yeryüzünde en büyük istihbarat ağına sahip olanlar büyük holdingler ve bunların başında da teknoloji pazarında söz sahibi olan holdingler geliyor.

Tek arzusu Dünya'yı tek bir devlet altında toplayıp bütün insanlığı köle gibi çalıştırmak olan bazı "egemenler" bunun için 2000'li yıllardan sonra müthiş bir teknolojik sıçrama yaşattılar bütün insanlara. Daha bi kaç yıl öncesine kadar söylendiğinde îzanımızın almadığı kavramlarla bir kaç yıl sonra haşır neşir olduk.

Elbette bu kafası çalışan bilim adamlarının bize bahşettiği bir güzellikten öte birşeydi. Yıllar boyunca insanların bütün bilgilerine ulaşmak isteyen CFR,Tavistock,Kızıl Haç gibi gizli oluşumlar bunun sadece istihbarat birimlerinin topladığı bilgilerin yeterli olmadığını anladı ve teknolojiyi kullanarak insanların bütün bilgilerine ulaşmayı ne yazıkki başardı. Hemde bundan kazanç sağlayarak..

Şimdi özellikle dokunmatik telefon kullananlara soruyorum..

Telefonunuza her dokunduğunuzda parmak izinizin, her baktığınızda ise göz retina bilginizin belirli bir veritabanına kaydedildiğini söylesem ne dersiniz ?

Eminim şaşırdınız, inanmak güç geliyor. Evet ama bu ne yazıkki gerçek. Telefon görüşmelerimiz, ses tonumuz, isteklerimiz, hayalllerimiz aklınıza gelen herşey bu veritabanlarında gizli. Yarın bu ülkeye bir savaş bile açılsa verilecek olan tepkiyi bu kayıtlardan bile tahmin edebilirler. İnanınki bu söylediklerim hiçte ütopik değil.

Irak savaşında Dünya'nın en korkusuz askerleri olarak gösterilen Saddam'ın muhafızlarını düşünün. Neden hiç tepki vermediler ? Neden hepsi kumların altına gizlendiler ? Bu ihanetten veya rüşvetten dolayı değildi. Irak semalarında gezen ABD uçaklarının yaydığı radyoaktif dalgalar yüzünden kaçıp saklandı bu askerler. Korku dalgaları yayan bu uçaklar herkesi daha savaş başlamadan yenilgiyi kabullenmiş hale getirmişti.

Bunu herkes biliyor zaten, yukarıda anlattıklarıma bi nebze olsun inanabilmeniz için anlattım.

Uzatmaya gerek yok. Diyeceklerim bu kadar şimdilik. Devamı gelecek..

Barkın
13/10/2013



Bu yazı forumaski.com için yazılmıştır. İzin alınmadan kopyalanması veya kullanılması yasaktır.


Konu BlackMarlboro tarafından (13.10.2013 Saat 23:37 ) değiştirilmiştir.
BlackMarlboro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla