Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.10.2013, 22:06   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evde Sucuk Yapımı Tarifi

Evde Sucuk Yapımı Tarifi



Malzemeler; 1 kg. yağsız dana kıyma
1/2 kg. iç yağı(tercihe göre azaltılabilir)
50 gram tatlı toz biber
10 gram acı toz biber(tercihe göre azaltılabilir) 2
5 gram sofra tuzu
2 gram toz karabiber
5 gram toz kimyon
30 gram dövülmüş sarımsak
Hazırlanışı; Sucuğunuzda iç yağı kullanmak istemiyorsanız kıymanızı yağlı olarak satın alabilirsiniz ancak kıymanın mutlaka dananın döş kısmından çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca evinizde kıyma makinenin ya da blendırınızın kıyma aparatı varsa, tüm malzemeyi 2-3 defa çekerek pratik bir şekilde de sucuk içini hazırlayabilirsiniz. Şayet makineniz yoksa tüm malzemeyi birbirine iyice karışıncaya dek 10-15 dakika boyunca yoğurun ve daha sonra hazır hale gelen sucuk içini streç filmle kaplayarak buzdolabında 24 saat bekletin. Hazırladığınız içi doldurmak için kilo başına 1 metre uzunluğunda bağırsak gerekmektedir. Tarif bir kilo ete göre yapıldığından, 1 metre uzunluğunda bağırsak almanız yeterli olacaktır. Kurutulmuş bağırsakları suda ıslatarak yumuşatın ve daha sonra hazırladığınız içi parmağınızla ilerleterek bağırsağın içine doldurun. Tüm içi doldurduktan sonra bağırsağın ucunu birkaç defa sıkı bir şekilde düğümleyin ve daha sonra sucuklarınızı kuruması için asın. Burada dikkat etmeniz gereken, sucukları astığınız ortamın mutlaka serin ve güneş görmüyor olmasıdır. 6-7 gün asılı şekilde kalan sucuklar fazla suyunu kaybedecek ve bir hafta sonrasın tüketilmeye hazır olacaktır. Daha sonrasında sucuklarınızı bir beze sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.




Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla