Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.2013, 13:08   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Evinizde Spa Keyfi

Evinizde Spa Keyfi




Etiketler:
Sağlık, Güzellik, Vücut Bakımı, Doğal Maskeler, Organik Bakım, spa, evde spa, vücut losyonu, detoks


Güzel kokulu bir spa deneyimini evinizde yaşamak için sabırsızlanıyor ama bütçeniz buna el vermiyor mu? Bunun uygun pek çok yolu varken bu zevkten mahrum kalmanız kabul edilemez. Evde deneyebileceğiniz kısa ve ucuz spa uygulamalarına bir göz atın deriz.

Spa için gerekli malzemelerin pek çoğu evinizde de muhtemelen bulunuyordur, ama yine de önceden hazırlık gerekebilir diye işte size liste:

Detoks Banyosu

Sıcak bir banyonun dışında çok az şey insanı bu denli rahatlatabilir. Banyo suyunuza tuz eklemek vücudunuzu dinlendirirken cildinizi de arındırır. Detoks banyosu için suya karıştıracağınız karbonat da cildinize çok iyi gelecektir.

Eğer aroma-terapi istiyorsanız sevdiğiniz bir esans yağından birkaç damla çok iyi bir fikir olacaktır. İpeksi bir cilde sahip olmak istiyorsanız bir fincan kaynar su, üç küçük fincan süt tozu ve 4 poşet papatya çayını banyo suyunuza ekleyin.


Ev Yapımı Vücut Keseleri

Elde etmek istediğiniz sonuca göre değişen pek çok farklı reçete var. Zeytin yağı ve şekerin eşit derecede karıştırarak hassas cildinize, yani yüz ve dudaklara uygulayabilirsiniz, bu arada kahve telvesi ve zeytin yağı karışımı da selülitlere çok iyi gelecektir.

Eğer biraz daha karmaşık bir şey arıyorsanız, bu tarifi de deneyebilirsiniz: biraz papaya ile yulaf unu ve aloe vera jelini karıştırın. Yulaf unu çok iyi bir temizleyicidir, papaya ve aloe vera cildiniz için gerekli olan enzimleri içerir.

Yüzünüz İçin

Akne tedavisi için bir yemek kaşığı tarçın, dörtte bir yemek kaşığı Hindistan cevizi ve bir çay kaşığı bal ile karıştırın. Hindistan cevizi ve tarçın iltihap sökücü ve antiseptik özellikler taşırken bal nemlendiricidir. Narenciye maskeleri kuru ve hassas ciltler için iyi bir seçim değildir fakat eğer gözenekleri toparlamak ve parıldayan bir cilt istiyorsanız bu maskeler idealdir.

Göz kenarlarındaki şişlikler için soğutulmuş çay poşetleri ya da birkaç dilim salata iyi sonuçlar verecektir.


Vücut Losyonu

Eğer eski vücut losyonunuzdan sıkıldıysanız, bu reçeteyle biraz renk katabilirsiniz:


1/4 fincan Hindistan cevizi sütü ile bir fincan vücut kremine birkaç damla vanilya esansı ekleyin. Eğer bu karışımı hemen kullanma fırsatınız olmadıysa endişelenmeyin, yaptıktan 5 gün sonraya kadar sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Sadece serin bir yerde muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla