Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.10.2013, 23:18   #1 (permalink)
Irmak Duru
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mini Cheesecake

Mini Cheesecake





~ Malzemeler ~
1 paket Burçak bisküvi
2-3 çorba kaşığı tereyağ
225 gram Pınar Labne peynir
1/2 cup (110 gram) Şeker
1 çorba kaşığı Un
1-2 çorba kaşığı likör (isteğe göre) veya elma suyu
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
2 büyük boy Yumurta, oda sıcaklığında
Meyveli süslemeler için:
Taze meyveler (böğütlen, frambuaz, çilek , kiraz, kivi vb.)
1/2 cup (110 gram) Şeker
2 çorba kaşığı su


~ Tarif ~

Fırınınızı 165 dereceye ayarlayın. Cheesecake kalıbınızı yağlayın (sprey yağ kullanabilirsiniz). Muffin kalıbı kullanıyorsanız kağıtlarını dizerek kullanabilirsiniz.

Burçak bisküvileri rondoda un ufak edin. Tereyağını eritip içine dökün ve bisküvi parçalarının birbirine tutunmasını sağlayın. Gerekirse biraz daha tereyağı kullanın. Bisküvileri bir kaşık ile kalıplara 1 cm yüksekliğinde olacak şekilde yerleştirip iyice bastırın ve sıkıştırın.

Bir kapta, labne peynirini, şekeri, unu, likörü ve vanilyayı koyup mikser ile iyice karıştırın.

Yumurtaları ekleyip kabarık ve hafif bir kıvam alana kadar çırpın.

Karışımı kalıplarınıza doldurun. 20-25 dakika kadar, cheesecake’lerin ortası pişinceye kada, pişirin. Fazla pişirmeyin! Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.


Süsleme için:

Cheesecake’ler soğurken, üzerlerini hazırlayabilirsiniz. Küçük bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın. Şekerin iyice erimesi için karıştırın. Soğumaya bırakın.

Servisten hemen önce cheesecake’lerinizi istediğiniz meyveler ile süsleyin ve ılık şerbeti üzerine gezdirin.

__________________
~






Irmak Duru isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla