Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.10.2013, 15:07   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Bazal Metabolizmayı Hızlandırmak için Ne Yapmalı?

Bazal Metabolizmayı Hızlandırmak için Ne Yapmalı?

Etiketler:
Beslenme, Nasıl Zayıflarım?, Zayıflama,
Zayıflamak için Ne Yapmalıyım?, Zayıflamak İstiyorum, zayıflamanın yolları


Bazal Metabolizma Hızı, dinlenme halindeyken vücudun sarf ettiği enerjidir.

Kesin istirahat koşullarında bulunan, fiziksel ve ruhsal olarak bütünüyle rahatlamış ve yaklaşık 12 saattir aç olan bir insanın yanlızca nefes alma kalp atışı,kan dolaşımı, vücut sıcaklığının belirli bir düzeyde tutulması gibi hayati fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereksinim duyduğu enerji miktarıdır.


Bazal Metabolizma Nasıl Hızlanır? Bazal Metabolizma Hızı Nasıl Artar?

Yürüyüş yapın :
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

Sıvı tüketin : Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.



6 öğün yiyin : Tüm diyetisyenlerin, özellikle, üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki, almanız gereken enerjiyi, 6 öğüne bölerek, hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek, vücudu sürekli çalıştırmış ve bazal metabolizma hızı yavaşlamamış olur. Uzun süre aç kalınması, bazal metabolizma hızını düşürür.

Bu nedenle, diyet yaparken, ara öğünlerde önerilen, meyve, ayran ve diyet bisküvisi tüketimi çok önemlidir.

Aynı saatte yemek yemeyin : Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

Bol bol meyve yiyin : Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla