Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.10.2013, 17:45   #1 (permalink)
Cookie
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ünlü Yazarların Alışkanlıkları

Ünlü Yazarların Alışkanlıkları

Bilmem üşenmeyip okur musunuz ama, ben ilginç buldum. Paylaşmak istedim.

Charles Dickens



Memur çocuğu olan İngiliz yazar Dickens, geceleri uyumakta zorlanan bir insanmış. Uyuyabilmek için yatağının başı kuzeye çevrili olmalıymış. Dickens yatağın tam ortasında olmazsa uyuyamayanlardanmış. Bu sebeple kollarını iki yana açıp yatağın ortasını bulmaya çalışırmış. Ayrıca bütün yazılarını mavi renkte kağıtların üzerine, aynı tonlarda mavi ya da lacivert mürekkeple yazdığı da biliniyor.

Edgar Wallace



Bir çok dedektif romanı yazan Edgar Wallace'ın bu kitaplarının çoğu filmlere konu olmuştur. Wallace'ın en ilginç alışkanlığı yazmadan önce işçi tulumu giymesi. Çoğunlukla geceleri yazan yazar, işçi tulumu giydikten sonra, yazarken hava akımının olmadığı cam paravanlarla örtülü bir salondaki büyük masasının başına geçermiş. Bol bol şekerli çay tüketen yazar, diktafon kullandığı için dakikada 60 kelime yazabilmesiyle de ünlü.

Mark Twain



Gerçek ismi samuel L. Celemens olan Amerikalı yazar yatakta yazanlardan. Hatta öyle ki kendisi; ''Bana güzel bir yatak verin, size ölmez başyapıtlar vereyim'' demiş. Kucağında yazı yazan Twain, dolan sayfaları odasında yerlere savurarak yeni sayfaya geçer, baş ucundaki komodini ise piposunu doldurup boşaltmak için kullanırmış. Twain'in lakabı ise ''İki kulaç derinlik'' anlamına geliyormuş.

Walter Scott



İskoç Pound'ının üzerinde resmi olan Sİr ünvanlı İskoç bir yazardır. Çok erken kalkar ve henüz kahvaltı etmeden yazmaya başladığı rivayet edilir. Hatta en ünlü romanı ''Ivanhoe'' yu yazmaya sabahın kör saatinde başlayıp, hiç ara vermeden bir nefeste yazıp bitirmiştir.

James Joyce



Dublin'de bulunan Writer's Museum' da el yazması yapıtları mutlaka görülmesi gereken yazardır. Bu yapıtları yüz üstü yattığı yatağında, siyah mürekkepli kalemle yazar, ardından düzeltmelerini kırmızı mürekkepli kalemle yaparmış. Ayrıca 500 kelimelik, içinde hiç tekrarlayan kelime ve isim tamlaması bulunmayan TEK bir cümle yazmayı başarabilmiş şahsına münhasır bir kişilik.

Alexandre Dumas



Hepimizin bildiği Monte Kristo Kontu, Üç Silahşörler gibi kitapların yazarı olan Dumas, yazılarını peyderpey yazar ve günlük gazetelerde yayınlatırmış. 20 sene içerisinde 300'e yakın eser vererek herkesin hayretini toplayan yazarın bir 'Yardımcı Yazarlar Topluluğu' olduğu söylentisi de var. Uyku problemi için doktorunun önerisi üzerine her sabah 7'de kalkıp Arc de Triomphe önünde bir elma yediği de diğer söylentiler arasında. Kendi icat ettiği yemekten zehirlenerek ölmüştür.

Honoré de Balzac



Başucunda bir mum olmadan asla yazamayan yazar. İlginç bir diğer huyu ise yazarken başına yün bir atkı takıp ayaklarını suya sokmasıymış. Kendine bir günlük yazma kotası belirleyen yazar asla bu kotayı doldurmadan masanın başından kalkmazmış. Kahve tiryakiliği herkes tarafından bilinen Balzac'ın günde 40 fincan kahve tükettiği söyleniyor. Öyle ki Balzac ne yazık ki kahve zehirlenmesi sebebiyle yaşamını yitirmiş.

Henry Wordsworth



Açık havada yazmayı seven yazarlardan olan Henry Wordsworth, kırlara, bayırlara çıkar ve yalnız kalarak yazmayı yeğlermiş. Bu ünlü İngiliz şairin hizmetçisi gelen ziyaretçilerin bir şey sormasına fırsat bırakmadan; 'Burası efendimin kitaplığıdır. Kendisi şimdi çalışma yerinde; kırlarda bayırlarda dolaşıyor' dermiş.

Bernard Shaw



Tam adı George Bernard Shaw olan yazar evinin dışına bir kulübe yaptırmış ve yazılarını evinden ziyade bu kulübede yazarmış. Önceleri steno ile yazan yazar ardından daktilo ile yazmaya başlasa da, daktilo şeritlerinin silikleşmesine takık olduğu için daktiloyu ya değiştirir ya da tamir ettirirmiş. Ayrıca bir çok ünlü sözün atasıdır. ''Hayvanlar benim arkadaşım ve ben arkadaşlarımı yemem.'' en ünlü sözlerinden.

Friedrich von Schiller



Zamanının yakışıklısı Friedrich'in yazma alışkanlığı çok ilginç. Yazı masasının üstünde çürük bir elma bulundurmaktan hoşlandığı söylenir. Yazar bu elmayı sık sık koklarmış ve kendini yağmur sonrası bir ormanda gezerken hayal edermiş. Bazen de banyoda suyun içinde yazarmış, fakat bu bilginin doğruluğu şaibeli olabilir, zira suyun içinde nasıl yazılır çözülemedi.

H.G Wells



Sekreteri olmasaymış yapıtlarının bu güne gelmesi olanaksız olurmuş. Çünkü yazarın el yazısını çözebilen tek kişi sekreteriymiş. Çok karmaşık yazan H.g Wells'in de yazarlık yıllarının bir kısmında ayaklarını suyun içerisinde tutarak yazdığı söyleniyor.

Henry James



Henry James yazılarını, çalışma odasının dört bir yanına yüksek sehpalar yerleştirerek ayakta yazarmış. Düşüne düşüne odasını parseller ve en yakın sehpaya düşüncelerini not alarak çalışırmış. Sonradan bunları birleştirerek yapıtlarını meydana getirirmiş.

Richard Wagner



Porsifol Operası üstüne çalışırken eserini bitirmeden banyodan çıkmamış, suyun sürekli sıcak tutulmasını istemiş. Ayrıca banyoya sürekli egzotik kokuların getirilmesini söylemiştir. Nietzche' nin çok yakın arkadaşıyken neden sonra bilinmez aralarına nifak tohumu girmiş. (Kız meselesi olduğu düşünülüyor.)

Cookie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla