Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.10.2013, 21:25   #1 (permalink)
Cookie
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rimel Uygulama Hileleri

Rimel Uygulama Hileleri


Konu makyaj malzemeleri olduğunda, kadınların birbirlerine sordukları soruların en önemlilerinden biri muhtemelen hangi marka rimeli kullandıklarıdır. Özellikle küçük gözlere sahip kadınlar neredeyse hiç makyaj yapmasalar bile, kirpiklerine rimel sürmeden evden çıkmazlar. Ancak hangi kaliteli ürünü kullandığınız kadar rimeli nasıl uyguladığınız da önemlidir. İşte size rimel sürme konusunda verebileceğimiz ipuçları:

Doğru bir biçimde rimel sürmek

3 adımda rimel uygulamanızı mükemmelleştirmeniz mümkündür:

1- Rimel çubuğunuzu kirpiklerinizin ucundan değil kökünden başlayarak içeriden dışarıya doğru hareket ettirin. Gözlerinizdeki uzunluk ve büyüklük yanılsamasını bu teknik verir.

2- Kirpiklerinize rimel uygularken, rimel çubuğunuzu sağa sola hareket ettirin. Bu kirpiklerinizin birbirinden ayrılmasını sağlayacaktır.

3- Bu son adımda, gözlerinizi kapatın ve rimel çubuğunuzu kirpiklerinizin üst kısmına sürün. Bu da kirpiklerinizde kalan topakları temizlemenizi sağlayacaktır.

Sizin için en uygun rimeli seçin
Rimelinizi seçerken istediğiniz formül ve etkiyi (uzatma, sıklaştırma, suya dayanıklı ya da topaklanmayan gibi) göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bunun dışında bir de fiyat meselesini düşünmelisiniz. Kozmetik mağazalarından ve eczanenizden basit bir rimel alabilirsiniz ya da daha kaliteli bir rimel için yüksek bir fiyat ödeyebilirsiniz. Elbette, pahalı olanlar daha dayanıklı olacaktır ve daha az topaklanacaktır. Ancak fazlasıyla ucuz ve kalitesiz bir rimel kullanmadığınız sürece, insanların rimelinize ne kadar para harcadığınızı anlaması oldukça zordur. Yaz aylarında, sahildeyken suya dayanıklı bir rimel seçmeniz gerekecektir. Birçok eczane ve mağaza memnun kalmadığınız ürünleri geri almaktadır. Ayrıca enfeksiyon riskine karşı, rimelinizi mağazada denememenizi tavsiye ederiz. Alışveriş yaptığınız mağazanın iade alım şartlarını sorun ve rimelinizi evde deneyin.

Kirpiklerin topaklanmasını önleyin
Bazı kadınlar kirpik taraklarının gereksiz olduğunu düşünürler. Ancak makyaj uzmanlarına göre kirpik tarakları kirpikleri mükemmel bir şekilde ayıran ve topaklardan temizleyen harika bir buluştur. Eğer denemek isterseniz, önce rimelinizi kirpiklerinizin dibine uygulayın ve sonra onları, kirpik tarağıyla kökten uca doğru tarayın. Kirpik taraklarından hoşlanmıyorsanız, bir mendille rimel çubuğunuzdaki fazla tabakadan kurtulun. Böylece daha kirpiklerinize rimel sürmeden önce topakları önlemiş olursunuz!

Topaklardan kurtulmanın bir diğer yoluysa temiz bir rimel çubuğuyla, ıslak kirpiklere rimel uygulamaktır. Yeni bir rimel çubuğu alabilir ya da eskisini temizleyip yeniden kullanabilirsiniz. Çubuğunuzu içinde makyaj temizleyicisi bulunan bir kaba koyun. Daha sonra çubuğunuzu sabunla yıkayıp kurulayın.

Farklı rimelleri karıştırmaktan korkmayın
Makyaj uzmanlarının kullandığı bir diğer hile de kirpiklere önce bir kat uzatıcı rimel sürüp daha sonra da dolgunlaştırıcı rimel uygulamalarıdır. Fazla rimeli, temiz başka bir rimel çubuğuyla ya da kirpik tarağıyla temizleyebilirsiniz.

Renkli rimellere şans verin
Temel rimel uygulama kuralları basittir. Siyah herkeste hoş görünür ancak açık renkli cilde sahip sarışın kadınlarda biraz fazla gibi görünebilir. Sarışın bayanlar gündüz vaktinde kahverengi/siyah rimelleri tercih edip, siyah olanları geceye saklamalıdırlar. Şarap ve kırmızı erik renkleri tıpkı mavi rimeller gibi mavi renkli gözlerin ortaya çıkmasını sağlar. Mor renk rimeller ise kahverengi gözlerde harika görünür.

Kirpik kıvırma aleti kullanın
Kıvırcık kirpikler gözlerin daha büyük ve geniş görünmesini sağlar. Kurutma makinenizle rimel çubuğunuzu birkaç saniye ısıtın ve aşırı sıcak olup olmadığını kontrol ettikten sonra rimelinizi kirpiklerinize uygulayın. Kirpiklerinizi rimel sürmeden önce kıvırmanız gerektiği bir efsaneden ibarettir. Rimel sürdükten sonra da kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz, yalnızca önce rimelin kuruduğundan emin olun.

Yalnızca üst kirpiklerinize rimel uygulayın
Birçok makyaj uzmanı yalnızca üst kirpiklerinize rimel uygulamanızı öneriyorlar. Gözlerinizin daha büyük bir görünüme sahip olmasını istediğiniz için mutlaka alt kirpiklerinize de rimel sürecekseniz, çok hafif bir dokunuşla az miktar kullandığınızdan emin olun. Ve rimelinizi uygulamadan önce gözünüzün altına bir mendil koyun.

Besleyici rimel kullanın
Besleyici rimel kirpikleri sarar ve rimelinizi uygulamadan önce kirpiklerinizin ayrı kalmasını sağlar. Makyaj uzmanları besleyici rimellerin gerçekten gerekli olduğunu düşünüyorlar, bu yüzden makyajınıza biraz daha fazla zaman ayırabiliyorsanız, bu ilave adımdan faydalanmaktan çekinmeyin.

“2 tabaka rimel uygulamak” ne demektir?
Kirpiklerinize 3 tabakadan fazla rimel uygulamayın. İlk tabakayı sürdükten sonra kurumadan ikinci ve üçüncü tabakayı uygulayın. İkinci tabakayı sürmeden önce ilk tabaka kurursa kirpiklerinizde topaklar oluşur.

Rimel çubuğunuzu tüpün içine sokup çıkarmayın
Rimel çubuğunuzu sürekli tüpün içine sokup, çıkarmak, rimelinizin olması gerektiğinden daha çabuk kurumasına neden olur.

Rimel çubuğunuzu eğin
Maskara çubuğunu doğru bir açıda eğmeniz çok önemlidir. İşte bu hoş görünen rimelli gözlere açılan yolda bir diğer adımdır.

Gözlerinizi kırpmadan önce bekleyin
Eğer uzun kirpiklere sahipseniz rimel uyguladıktan sonra en azından 5 saniye beklemeye çalışın. Ve dışarıya çıkmadan önce rimellerinizin durumunu aynada bir kez daha kontrol edin.

Bütün bu noktalara dikkat ederek ve kendinize uygun rimeli seçerek, çok daha büyük gözlere ve etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.



Cookie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla