Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.10.2013, 14:51 #1 (permalink)
Cookie Cookie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Bağımlı Üye

Cookie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye Numarası: 2451
Kayıt Tarihi: 20.10.2013
Nereden: Yurt Dışı
Cinsiyet:
Takımı: galatasaray
Burç: akrep
Mesajlar: 894
Konular: 243
Beğeni Alınan: 650
Beğeni Edilen: 468
Rep Gücü: 5
Cookie will become famous soon enough

Standart Likörlü Kek

Likörlü Kek



Likörlü kek için gerekli malzemeler

2 tane yumurta
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı likör
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu


Kekin şurubu için

2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı likör
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Yukarıda yazan şurup tarifini bir kavanozun içerisine alın ve iyice çalkalayın.
Buzdolabının içerisinde kek hamuru pişene dek bekletin.
Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken bir fırça ile şurubu keke yavaş, yavaş sürün.


Likörlü kekin hazırlanışı

İlk olarak yumurtaları çırpma kabının içerisine kırın ve şekeri de yumurtaların üzerine ilave edin.
Bu ikiliyi iyice köpük kıvamında oluncaya dek çırpın.
Yağı, suyu ve diğer kek malzemelerini karışımın içerisine ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ancak öncelikle un ile kabartma tozunu ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp eleyerek kek karışımının içerisine dökmenizde fayda var.
Kekin kabarması ve kabartma tozunun pıtır, pıtır kalmaması için önemli, bir püf noktadır.
Kek malzemelerinin hepsini çırptıktan sonra fırını 170 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Isınmış fırının içerisine keki yollayın ve yaklaşık 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
Pişen kekinizi fırından alın ve servis tabağına çıkarın.
Kek sıcak iken likörlü şurubu kekin üzerine sürün ve servis yapın.

AFİYET OLSUN

__________________


Cookie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile CevaplaAlıntı ile Cevapla