Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.10.2012, 15:39   #1 (permalink)
Cehennem
Biri vardı, o ilk ağlamayı bulup
Herkesi güldüren.
Sonra da bunu unutup
Ağlarcasına gülen...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diş Sağlığım

Gömülü Dişler
- 20 Yaş Dişleri
Gömülü diş çeşitli sebeplerden dolayı normal çıkma süresinden farklı olarak bir zaman sonra çıkmasına sebep olan dişlere denilmektedir. Üçündü beyaz azı dişi halk arasında yirmilik dişi ve akıllı dişte denen dişler gömülü dişlerdendir. Birey 25 yaşına girmiş ve yirmilik dişi halen çıkmamış ise bu olayda gömülü dişlerin olduğunu anlayabiliriz. Gömülü dişler insanın biyolojik yapısı her ne kadar değişime ve gelişime uğrasa da çene yapısının değişmemesi yüzünden üçüncü azı dişine yer kalmamaktadır. Bu sebepten dolayı düzgün bir şekilde çıkmamaktadır.15 ile 25 yaşlar arasında çıkan üçüncü azı dişi gerekli tedavilerin görülmemesi durumunda diş ve çene yapısında kalıcı hasarlara davet çıkarabilir.
Diş Sağlığım:gömülü dişler

Ağız Kokusu
- Ağız Kokusu
Çoğunlukla ağız kokularının %90’ı ağız içinden kaynaklandığı gibi diğer %10’luk oranda ise mide, bağırsak ve üst solunum yolu rahatsızlıkları ağız kokusunu tetiklemektedir. Özellikle çocuklarda görünen bağırsak parazitleri ise ağız kokusunun oluşmasında ki diğer etmende diyebiliriz. Bu tür rahatsızlıkların ağız kokusuna sebep olduğu gibi gündelik hayatımızda yediklerimizde ağız kokusunun oluşmasında bir sebep oluşturur. sarımsak,soğan gibi yiyecekler kan dolaşımına etki eder ve nefes yolu ile vücudumuzdan atılır. Bu transferde çevreye istenmeyecek kokular yayılır ve gerek kendimiz gerek ise çevremiz bu işlemden olumsuz etkilenir.Bu olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak için gerek diş gerek ise ağız sağlığımıza dikkat etmeli gerekli sağlık kuruluşlarına en kısa zamanda başvuru yapılıp tedavilere başlanılmalıdır.
Diş Sağlığım:ağız kokusu

Diş Sağlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Diş Sağlığı Sorunları
Yaşadıgımız dönemde artık dişler,daha erken yaşlarda dökülüyor.Henüz insanlar 30-40 yaşındayken yapma dişlere gerek duyuyorlar.Dişleri korumanın 2 altın kuralı;Hergün yedigimizi üç öğünden sonra dişlerimizi düzenli bir şekilde fırçalamamız gerekir.İkinci kural ise dişlerimizle sert cisimler kırmayamalıyız. Bu şekilde dişlerimizi daha sağlıklı bir şekilde koruyabiliriz.Diş fırçalaması şu şekilde yapılmalıdr: Öncelikle fırça ve macun kaliteli olması önemlidir. Fırçaya macunu sürdükten sonra dişimizin her yerine temas etmelidir.Yukarıdan aşagıya dogru fırçalamalıyız.Bu sayede dişimiz saglıklık ve güzel bir görünüme sahip olur.Ayrıca içtigimiz çok sıcak ve cok soguk şeyler içilmemeli ve sıcaktan sonra soguk ıcmek yada soguktan sonra sıcak içmek diş saglıgına zarar verir.

Çocuklarda Süt Dişinin Önemi
- Süt Dişleri
Bebeklik ve gelişim dönemlerinde çocuklarda çıkan süt dişleri ebeveynler tarafından fazla dikkate alınmamaktadır. Bu yanlış düşüncenin çıkan süt dişlerinin çürümesi ve temizliğinin ihmaline sebep açmaktadır. Unutulmamalıdır ki süt dişlerinin çürümesi diş ağrısını tetiklediği gibi ağız ve dil sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Çürümüş olan süt dişlerine kanal ve dolgu tedavisi yanıt vermediği dahilde çekilmesi zorunluluğu oluşmaktadır.Bu sebeplerden dolayı çocuklarımızın süt dişlerinin hijyenik olması ve gerekli temizliğin yapılması gerektirmektedir. Süt dişi temizliğinin ilk dişlerinin çıkmaya başladığı andan itibaren başlanılmalı, her emzirme ve mama yemelerinden sonra temiz bir bez parçası ile temizlenmeli. Aksi takdirde dişlerde kalmış olan süt ve mama tanecikleri zaman ile çürümeye yol açarak rahatsız edici bir durum ortaya koymaktadır.

Dişleri beyazlatmak sorun yaratabilir
- Dişleri Beyazlatma


Sağlıklı ve güzel bir gülüşün en önemli göstergesi olan diş beyazlığını her insanın istediği bir şeydir fakat çoğunlukla ya önem verilmez ya da her ne kadar önem verilse de kalitesiz ürünler kullanılarak diş sağlığı daha da kötü bir hale getirilebilir. Özellikle bu gibi ürünler diş hassasiyetini ve diş eti sağlığını olumsuz yönde etkilediği için kullanılmamalı, aksine diş sağlığı tüm vücut sağlığını etkilediği için kullanılan ürünlerin son derece kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.

Diş Sağlığım:dişleri beyazlatmak sorun yaratabilir

Sigarayı bırakırken diş beyazlatma
- Diş Beyazlatma
Uzmanlar sigarı bırakmanın en önemli etkeninin diş beyazlatma olmadığını ancak bu tedaviyi görenlerin alışkanlıklarını kullanırken iki kere düşündüklerini ve bazılarında olumlu sonuçların alındığını belirtmektedir. Diş beyazlatma işlemi yaklaşık bir saat sürmekte ve bu beyazlığın 18-24 saat sürdüğü belirtilmektedir. Ancak bu beyazlığın süresin de kişilerin beslenme ve nikotin alışkanlığının önemli bir rol aldığı belirtilmektedir.

__________________
Üzülme, ırmağa deniz, denize okyanus sığmaz..
" Aşık " olmayana anlatsan da " Ben" "Sen" anlamaz..
Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz..
Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan, Yanmaz, Yanamaz..
Cehennem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla