Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2013, 19:11   #1 (permalink)
Beste

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto - İtalyan Mutfağı

Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto - İtalyan Mutfağı



Piedemonte usulü sebzeli risotto malzemeleri
125 gr mantar
1 litre tavuk suyu
45 gr tereyağı
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 soğan
1 sap kereviz yaprağı
1 kırmızı biber
425 gr risotto pirinci
1 bardak beyaz şarap
250 gr domates
1 çay kaşığı safran
20 gr rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz



Piedemonte usulü sebzeli risotto hazırlanışı

Piedemonte usulü sebzeli risotto:
Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Mantarları temizleyip doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip ezin. Kereviz yaprakları ve biberi ince ince doğrayın. Domatesleri soyup rendeleyin.

Tavuk suyunu bir tencerede ısıtın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte geniş bir tavada eritin. Sarımsak, soğan, kereviz yaprağı, biber ve doğranmış mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Karışımın yarısını bir tabağa alın. Pirinci tavada kalan sebzelere ilave edin. Sebzelerle iyice karışana kadar sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Şarabı ilave edin ve malzemelerin tamamen çekmesini bekleyip domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve safranı da ekledikten sonra tavuk suyunu bir kepçeyle yavaş yavaş ilave etmeye başlayın. 20-25 dakika sürekli karıştırıp tavuk suyunu ilave ederek pirincin suyunu çekmesini sağlayın.

Tavayı ateşten alıp ayırdığınız sebzeler ve parmesan peynirini ekleyin. Sıcak servis yapın.
Piedemonte usulü sebzeli risotto artık hazır, afiyet olsun.

-alıntıdır.

Beste isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla