Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 17:25   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Böbrek Sintigrafisi Nasıl Çekilir?

Böbrek Sintigrafisi Nasıl Çekilir?

Böbreklerdeki fonksiyonların nasıl işlediğini anlamak amacıyla böbrek sintigrafisi adı verilen görüntüleme yöntemi günümüzde sıkça uzman hekimler tarafından kullanılmaktadır. Böbreklerinde sıkıntı yaşayan hastalara uygulanan bu görüntüleme metodu uzman doktora böbrekler hakkında oldukça detaylı bir bilgi verir.


Böbrek sintigrafisi statik ve dinamik olmak üzere ikiye ayrılır. Statik böbrek sintigrafisi ile tümör kist gibi lezyonlar araştırılır, renal enfeksiyonların hasar derecesi saptanır, böbrek dokusununda meydana gelen anormallikler araştırılır. Dinamik böbrek sintigrafisi ile de üst üriner kanal darlıkları araştırılır, renovasküler hiper tansiyon, renal transplantların takibi, böbrek yetmezliği, ameliyat öncesi ve sonrası böbrek fonksiyonları araştırılıp değerlendirilir.

Çekime Hazırlık

Gebe yada gebelik şüphesi olanlar mutlaka doktorlarına bundan bahsetmelidirler. Bebeğini emziren annelerçekim öncesi en az 6 saat emzirmeye ara vermelidirler. Aç yada tok olacaksınız diye bir şart yoktur. Suyun çekimden yarım saat önce içilmesi doktorunuz tarafından istenecektir. İdrar yapılmış olmalıdır. Çekim sonrasıyeme içme serberst.

Böbrek Sintigrafisi Çekimi

Böbrek sintigrafisi çekimi yaklaşık 40 dakika sürmektedir. Çekim sırasında, görüntüleme odasında hasta uygunpozisyonda kamera önüne yerleştirilir. Radyoaktif madde damar içine verilir. Hasta bu esnasında hareket etmemelidir. Çekim sırasında daha iyi bir sonuç almak için hastanın hareketsiz kalmaması önemlidir. Giysiler çıkartılmaz.

alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla