Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.2013, 12:41   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yüzük Parmağının Hikayesini Biliyormusunuz?

Yüzük Parmağının Hikayesini Biliyormusunuz?

Hiç düşündünüzmü Evlilik yüzüğü neden her zaman sol elin 4. parmağına takılır.Bunu daha önce hiç düşündünüzmü bilmiyorum açıkcası bende düşünmemiştim.Biliyormusunuz dünyada neredeyse istisnasız herkes evlilik yüzüğünü sol elinin 4. parmağına takıyor.Siz biliyormusunuz evlilik yüzüğünün nedne bu parmağa takıldığını?

İşte sizlere yıllar boyu hatta asırlar boyu süre gelen devam eden yüzük parmağı geleneğinin nedeni..

Modern zamanlarda herkes evlilik yüzüğünü sol ellerinin dördüncü parmağına takmaya devam etmekteler.Ayrıca Bazı kültürler sağ eli tercih etse de hep dördüncü parmak tercih ediliyor. Bunun nedeni eskiden kalma bir inanç ve adetler bu geleneğin sürmesinin sebidir.Dünyada pek çok Ülkede Amerika, Kanada, Japonya, Hindistan ve Batı Avrupa’da evlilik yüzükleri hem kadın da hem de erkek tarafından sol elin 4. parmağına takılıyor.

Romalıların bahsettikleri Aşk damarı adını verdikleri bir damar vardır işte bu damar sol elininizin dördüncü parmağının üzerinden kalbinize doğru gittiğini biliyormuydunuz.Romalıların Vena Amoris dedikleri bu damar bu parmağın tercih edilmesinin başlıca nedenlerinden biri olarak gösterilmektedir.

__________________
all the best.




Konu YeşiL6 tarafından (05.11.2013 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: sss
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla