05.11.2013, 16:11
|
#1 (permalink)
|
Root Administrator
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kalbura Bastı Tarifi Kalbura Bastı Tarifi Porsiyon : 8 Hazırlanma : 45 dk Pişirme : 25 dk
Malzemeler
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 100 Gr Tereyağı
- 3 Su bardağı Un
- 1 Çay bardağı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta İçi İçin
- 1 Çay bardağı Ceviz İçi Şerbeti İçin
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker Hazırlanışı
Derin bir kabın içinde yumurta, tereyağı, yoğurt ve sıvı yağı iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri, un ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp içine de bir parça ceviz yerleştirin. Bu şekilde hazırladığınız tatlıyı rendenin üzerinden bastırarak geçirin. Daha sonra tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Şerbeti için ise suyla şekeri kaynatıp içine limon suyunu sıkın ve fırından çıkan tatlının üzerine soğuk ya da ılık dökün. Şerbet çekice de soğutup ikram edin. |
| |