Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.11.2013, 11:27   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Difilin 300 Mg 6 Ampul

Difilin 300 Mg 6 Ampul


Endikasyonları:

TABLET: Asthma bronchiale'de; akut solunum sistemi enfeksiyonları, kronik bronşit ve anfizemde görülen bronkospazmın giderilmesinde; apnede, cheyne-stokes solunumunda endikedir.

AMPUL: Akut bronşial astmada, kronik bronşit ve amfizemle birlikte görülen reversibl bronkospazmlarda kullanılır.

SUPPOZİTUAR: Asthma bronchiale'de; akut solunum sistemi enfeksiyonları, kronik bronşit ve amfizemde görülen bronkospazmın giderilmesinde apnede, cheyne-stokes solunumunda endikedir.
Kontrendikasyonları:

TABLET- SUPOZİTUAR: Myokard infarktüsünü akut sahfasında, akut peptik ülserde kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:

TABLET-AMPUL-SUPOZİTUAR :
Kalp hastalarında; hipotiroidte hipertansiyonda ve akut myokard hasarı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.
Hamilelikte emniyetle kullanılabileceği kanıtlanmadığından, hekim tarafından zorunlu bulunmadıkça, hamilelere verilmelidir.
Status astmatikusta ve çocuklarda aşırı dozların kullanılması toksik etkilere yol açabilir. Pediatrik kullanımda emniyet ve etkinliği belirlenemeden bebeklerde kullanılması tavsiye edilmez.
Süte bol miktarda geçtiğinden süt veren annelerde kullanılması sakıncalıdır.Yan etkiler/Advers etkiler:

AMPUL-TABLET-SUPOZİTUAR : Aşağıda belirtilen yan tesirlere DİFİLİN Simple Tablet kullanımı ile rastlanmamışsa da, ksantin bileşiklerinin farmakolojik benzerlik göstermesi nedeni ile, müstahzarın kullanımı ile bu yan tesirlerin ortaya çıkabileceği dikkate alınmalıdır. Gastrointestinal : İrritasyon, bulantı, kusma, epigastrik ağrı, beraberinde baş ağrısı ve diyare, hematemesis. Merkezi Sinir Sistemi : Stimülasyon, irritabilite,huzursuzluk, uykusuzluk, refleks hipereksitabilite, kas seğirmeleri, klonik ve tonik konvülsyonlar.
Kardiovasküler : Palpitasyon, taşikardi, ekstrasistol, flaş hali, hipotansiyon, dolaşım bozukluğu ve ventriküler aritmi. Solunum Sistemi : Takipne, solunum durması. Renal : Albüminüri, renal tübüllerden itrahın artması,hematüri,diüresis. Diğer : Ateş, dehidratasyon.
İlaç etkileşimleri:

AMPUL-TABLET-SUPOZİTUAR: Diğer ksantin bileşikleri ile birlikte verilmemelidir. Efedrin ve diğer sempatomimetik bronkodilatatörlerle birlikte kullanıldığında toksik sinerjizm görülebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

TABLET: Erişkinler için mutat doz, günde 3 defa 400 mg'dır. Ancak bronşiyal astma, Cheyne-Stokes solunumu ve paroksismal kardiak dispnede daha yüksek dozlar gerekebilir. Bronşiyal asthmada, kronik bronşit ve amfizemde görülen bronkospazmda bir seferlik maksimum doz 15 mg/kg'dır. Bu doz 6 saatte bir olmak üzere günde en fazla 4 defa tekrarlanabilir. Ancak kandaki dihidroksipropilteofilin düzeyi 20 mcg/ml'yi aşmamalıdır. Aynı dozla sağlanan kan konsantrasyonları, hastadan hastaya farklılık gösterdiğinden, uzun süreli tedavilerde kandaki dihidroksipropilteofilin düzeyi tayin edilmelidir.

AMPUL: Hekim tavsiyesine göre günde 1-2 ampul adeleye enjekte edilir.

SUPOZİTUAR: Hekim tavsiyesine göre günde 1-2 supozituar kullanılır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla