Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.11.2013, 11:46   #3 (permalink)
FeCr
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hayatın zor oldugunumu dusunuyorsun

Kimlerine göre hayat,kimilerine göre ölüm zor.Bu arkadaş,zorluk hakkını hayatında kullanıyor..insaflı davranmadığımız sürece bizim durumumuz daha zor olacak.

Görüntü ne kadar iç parçalasa da sayfayı değiştirmemizle aklımızdan silinecek,geriye kendi hayatımız ve biz kalacağız..zorluğuyla,kolaylığıyla.Asıl bizler için zor olan bu ve benzeri görüntüleri gördükten sonra bir değişiklik olmaması..gariptir ama gerçek.

Bu görüntü iki hak sahibinin haklarını birbirlerine hatırlatıyor..O'nun bizim üzerimizde hakkı,bizim de O'nun üzerinde bir hakkımız var,tanıyıp tanımamamız hiçbir şeyi değiştirmez.Gerçeğin rengi her yerde aynıdır.
O'nun bizim üzerimizdeki hakkı;kendisinde olmayan imkan ve donanımlara sahip olduğumuzdan dolayı,bize herşeyimizin kıymetini bildiriyor olmasıdır.Elimizde olanların hakkını vermemek O'nun hakkını inkar ve gasptır,çünkü O bunlardan mahrum ve bunlar üzerinde hak sahibi olması da hak iddia etmesi de üzerimizde ki hakkıdır.
Bizim O'nun üzerindeki hakkımız;her ne şart altında olursa isyan etmemesidir,çünkü O'na bakarak kendi halimize şükretmek,kendi imkanlarımıza yüz çevirmemek durumundayız.En sıkıntılı zamanlarımızda kendisini hatırlayıp ümitsizliğe düşmemek,hayattan kopmamak için,O'nun isyan etmemesi,bizim kendisi üzerindeki bir hakkımızdır.'Sizin mahrumiyetinizi görerek kendimize geldik' dememiz için kendisi üzerinde böyle bir hakkımızın olması gerekir..var da.

Allah hepimize yardım etsin.

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla