Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.11.2013, 10:04   #1 (permalink)
Gulfem
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
soru Bebeğin hıçkırığı nasıl geçirilir?

Bebeğin hıçkırığı nasıl geçirilir?

Hıçkırığı sonlandırmak için evinizde yapmanız gerekenler...





"Hıçkırığın bebeklerde çok görülmesinin sebebi, emme sırasında midede sıkışan havadır. Bu havanın dışarı çıkabilmesi için yarattığı gerginlik, hıçkırığa sebep olur" diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. R. Süha Ünüvar, bebeklerde hıçkırığı geçirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
Bebeklerde hıçkırık genellikle kendiliğinden sonlanır ama bazen bu refleksi sonlandırmak için ilaç tedavisine veya evimizde uygulayacağımız yöntemlere başvurmamız da gerekebilir.

Peki, bu yöntemler nelerdir?

Öncelikle beslemeye dikkat edilmesi gerekir. Bebek, emzirme sırasında bir miktar havayı da beraberinde yutar. Midede hapsolmuş havayı her 5-6 dakikada bir bebeği geğirterek ağızdan çıkarmak gerekir, yani gazın çıkması için emzirmenin sonunu beklemek yetersiz olacaktır. Böylece midedeki gerginlik azalır ve hıçkırık refleksinin başlaması önlenmiş olur. Özellikle hıçkırığın çok fazla olduğu bebeklerde bu hususa dikkat etmek gerekir. Ağza damlatılan 1-2 damla limon suyu, hıçkırığı geçirmek için kullanılan bir diğer yöntemdir. Bazen hekimin önereceği ilaçları kullanmak da gerekebilir.

__________________
Gulfem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla