Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.11.2013, 15:13   #62 (permalink)
Ekvator
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Senaryo yazma

2010 yılında yazdığım Demir Üçgen adlı yazı dizisi çalışmamın 4. bölümünden bir kesit.

-----------------------------------------------------------------------------------

4 Mart Akşamı, 21:29

Demir parmaklıkların üzerinde bir insan cesedi. Parmaklıklar adeta vücudu delik deşik etmiş durumda. Yakınındaki binadan yüz üstü düştüğü anlaşılıyordu. Kaçıncı kattan düştüğü belli değildi. Polis ekipleri ve Cinayet Masası görevlileri olay yerindeydi, Davids’te ordaydı. Allen henüz gelmemişti. Cesedin boynunda Üçgen kolye yoktu ama tam dibinde Demir Üçgen kolye bulundu. Parmaklıklara saplandıktan sonra aşağıya doğru eğilen kafasından, kolyenin düştüğü tahmin ediliyordu. Kolye de, maktulün cesedi gibi kan revan içindeydi. Bir müddet sonra Allen’de oradaydı ve farklı olarak, koruması ile birlikte Orri Yasemen’de. Kurbanın, dördüncü kattan atıldığı kesinlik kazanmıştı, Hemen hemen Demir Üçgen’in kurbanı olduğu da. Bununla beraber dosyasına sahip olduğu Allen’in de listesi, ölen kurbanlarla baya bir kabarmıştı.

Olay yeri inceleme ekipleri adamın cesedini parmaklıklardan çıkardılar. Parmaklığın biri, adamın karaciğerine saplanıp parçalamıştı. Diğer parmaklık ise, tam boynuna saplanmıştı. Maktulün dili, yeni kesilmiş koyun misali dışarı sarkmış durumdaydı. Yasemen, Allen’i kolundan tutup kenara çekti. Kulağına eğildi; ‘’Dosyayı senden alıyorum’’.

Allen’in epeyce üzüldüğü yüzünden okunuyordu. Hiçbir şey demedi. Büyük gövdesi, masum dev gibi dalgalanmadan duruyordu. Oyundan alınıp, hocasına kızmış oyuncu edasıyla arabasına binip olay yerinden uzaklaştı.

Allen, direksiyonu sıkı sıkı kavramış şekilde nereye gittiği belirsiz bir halde ilerlemekteydi. Gözlerini yola dikmiş, kırpmıyordu bile.

Yasemen, daha önceden kafasında planladığı yeni dedektif projesini hayata geçirmeye kararlıydı artık. Çok kısa bir zaman sonra, Demir Üçgen dosyasının başına Tvelve Parkin getirilecekti.

Son cinayetten 50 dakika sonra:

Çevre yolunda, bariyerlere çarpmış bir araç bulundu. Aracın önü anlatılmaz bir haldeydi. Arabada tek kişi vardı. Vücudu direksiyon ile koltuk arasına sıkışmış ve kafası parçalanmıştı. Çarptığı bariyerin kaportayla birlikte yaptığı basınçtan ötürü, cesedi tek parça halinde çıkartmak mümkün değildi. Saatler süren çalışma sonucunda, soğumuş vücut iki parça halinde siyah ceset torbasına koyulup, fermuarı çekildi. İntihar girişimi mi, herhangi bir trafik kazası mı ya da cinayet mi karar vermek zordu. Kafa parçalandığı için cesedin kimliği cüzdanındaki rozetten bulundu. Hayatını kaybetmiş olan şahıs, California’daki Cinayet Masası’nın Kriminal Laboratuar ve Otopsi sorumlusu Julia Seinas’tan başkası değildi.

__________________
© Copyright 2013 All Rights Reserved Ekvator ™

Konu Ekvator tarafından (23.11.2013 Saat 15:15 ) değiştirilmiştir.
Ekvator isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla